banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik Yayladağıspor Rasmus Hoejlund

İnsani yardım kuruluşları Afrin'de yardım dağıttı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrin merkez ve köylerindeki halka insani yardım malzemesi ulaştırmaya devam ediyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, TSK’nın yürütüğü Zeytin Dalı Harekatı ile PYD/PKK'dan temizlenen Afrin ve köylerinde yaşayanlara insani yardım malzemesi ulaştırıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında terörden arındırılan Afrin’in merkezine ve köylerine insani yardım malzemesi ulaştırdı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila şunları kaydetti;

İHH Reyhanlı ve Kilis Koordine Merkezlerimizden gönderilen yardımlar; Afrin merkez, Mabetli bölgesi ve Kavkabah köyündeki mağdur ailelere dağıtıldı. Mağdur ailelere gıda kolisi, çocuk paketi, ekmek ve hijyen kiti dağıtan ekiplerimiz, gelecek dönemde de sağlık yardımında bulunmak üzere gönüllü doktorları bölgeye götürecek hastara muayene ve ilaç desteğinde bulunacağız.

Vakıfmız, Afrin'e 5 bin 292 gıda kolisi, 240 bin Suriye ekmeği, 10 ton taze meyve, 6 bin paket temiz içme suyu, 2 bin 500 et konservesi, 500 hijyen kiti, 500 aile için battaniye, sünger ve yastık ulaştırdı. Ayrıca günlük 10 bin kişiye sıcak yemek çıkarma kapasitesine sahip mobil aş evimiz de bölgeye intikal etti. Bugünden itibaren Afrinli kardeşlerimize(sivil halka) sıcak yemek de vereceğiz inşaallah.

İHH olarak Suriye krizinin başladığı ilk günden bu yana tüm bölgeye yaklaşık 15 bin tır insani yardım malzemesi ulaştırdık. Sınır boyunca 9 koordinasyon merkezimizde 843 personel ve gönüllü çalışanımızla hizmet vermekteyiz. Terörden arındırılan ve diğer bölgelere insani yardım malzemesi ulaştırmaya aralıksız devam edeceğiz inşaallah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.