banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

İHH URFA ŞUBESİ’NDEN AFGANİSTAN’A YARDIM

40 yıldan fazla bir süredir aralıksız savaş veren Afganistan’da en ağır bedeli Afgan halkı ödedi. Yıllardır işgal altında olan Afganistan’da çatışma ve saldırılar sebebiyle yaklaşık 50 bin kişi hayatını kaybetti. Savaş, geride binlerce yetim çocuk bıraktı ve yüz binlerce kişinin ülke içinde başka yere göç etmesine sebep oldu.

1996 yılında bu yana Afganistan’da yardım faaliyetleri yürüten İHH, yetimlere yönelik faaliyetlerinin yanı sıra yetim anneleri için de kalkınma projeleri, su kuyuları, tarımsal ve hayvancılık projelerine destek olmaktadır.

İHH Şanlıurfa Şubesi de Afganistan ramazan gıda yardım dağıtım projesini finanse etti. Şanlıurfa Şube başkanı Behçet Atila, bazı gönüllü ve bağışçılarla beraber bu ramazan ayında Afganistan’a gidip yardım dağıtımlarında bizzat katıldılar. Birkaç gün önce Şanlıurfa’ya dönen Atila konuyla ilgili şunları değerlendirmelerde bulundu; Atila, “mazlum ve mağdur kardeş Afgan halkı için başlattığımız ayni ve nakdi yardım kampanyamız bağışçılarımız ve halkımız tarafından kısa sürede karşılık buldu. Ayni yardımlar geçenlerde 2 tır ile bölgeye sevk edilmiştik, nakdi yardımlar ile de bölgede gıda kolileri aldık ve Afganistan’ın Kunar ve Paktiya bölgelerinde bizzat dağıttık. Halkın memnuniyeti bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Destek veren, katkı sunan tüm kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca halka ve medreselere iftarlar verdik, medrese âlimlerini ziyaret edip Türkiye halkının selamlarını ilettik ve Türkiye halkına selamlar getirdik. Çocuklara çeşitli hediyeler vererek sevindirmeye çalıştık. Yardım çalışmalarımız devam etmektedir. Desteklerinizi bekleriz. Afganistan ile ilgili izlenim ve bilgilerimizi de stk ve halkımızla seminerler vesilesiyle vermeye davam ediyoruz. Bağışçılarımıza çok teşekkür ederiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.