banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

İHH Şanlıurfa’da Mahpuslara Mektup Gönderme Kampanyası Başlatıyor


Konu ile ilgili açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa şubesi Başkanı Behçet Atila, Mısır Hapishanelerinde bilim adamı, lise ve üniversite öğrencileri, avukat, doktor, siyasetçi, müzisyen, mühendis binlerce kişi işkence ve ağır koşullar altında tutulmasını örnek göstererek; “Aralarında kadınların ve gencecik öğrencilerin de bulunduğu mahpuslar zaman zaman açlık grevi yaparak dayanılmaz hallerini duyurmaya çalışmaktadır. Bazen sözde yargılamalarla alınan idam kararlarının infazı ile, bazen de kötü koşullar sebebiyle hayatlarını kaybetmektedirler.  Yakınlarının ve avukatlarının görüşmelerine izin verilmemektedir. Mısır hapishanelerindeki mazlumların durumlarına dair farkındalık oluşturmak, işkence, kötü koşullar veya infazla ölümlerine engel olabilmek ve özgürlüklerine kavuşmaları için 10 Aralık 2019 İnsan Hakları Günü vesilesiyle bazı etkinlikler yapılacağız” dedi.
MAHPUSLARA MEKTUP GÖNDERME KAMPANYASI 

Atila açıklamasında şunları söyledi: Mısır cezaevlerine mektup göndermek ve mahpusların yalnız olmadıklarını göstermek adına 06 Aralık 2019’da uluslararası bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya ile bir taraftan mahpusların hikayeleri paylaşılacak bir yandan da onlara dünyanın dört bir yanından mektuplar gönderilmesi istenmektedir. Bu kapsamda 10 Aralık 2019 Salı günü Saat 10.00 - 11.00 arasında tüm illerimizde eş zamanlı olarak PTT önlerinde bir basın metni okunacak ve gönüllülerimizle birlikte mahpuslara mektup göndereceğiz. İlimizde ayın 19'una kadar basın açıklamaları yasağı olduğu için biz basın açıklaması yapmadan saat 10:00 da PTT önünde buluşup mektuplarımızı göndereceğiz. Herkes istediği dilde istediği şekilde mektuplar yazabilir” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
... 4 yıl önce

Başka illerde de var mı bu çalışma

Avatar
Merve 4 yıl önce

Başka illerde de var mı bu çalışma?

..