banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Hizbullah'tan inanılmaz Suriye itirafı

Suriye'de iki buçuk yıldan fazladır devam eden savaşta Beşşar Esed yönetimine verdiği destekle bilinen Hizbullah örgütünün bir komutanı İngiliz Times gazetesine verdiği demeçte Suriye'ye girme sebeplerinin Esed'i korumak olduğunu söyledi.

Beşşar Esed yönetimine havadan ve karadan destek vermeye devam edeceklerini açıklayan komutan, Suriye Ordusu için ‘Hizbullah' garantisi verdi.

Suriye rejimi ve muhalifler arasında devam eden çatışmalarda Beşşar Esed saflarında savaşan Hizbullah örgütü rejimin ayakta durmasındaki en büyük etkenlerden biri. Özellikle Lübnan sınırında bulunan El Kusayr kentinin alınmasında büyük rol oynayan Hizbullah örgütü Suriye'nin çeşitli kentlerinde halen savaşmaya devam ediyor.

Kaynak: Abdurrahman KOÇ / Haber7

Anahtar Kelimeler:
SuriyeHizbullah
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.