banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Doping Tespit eden projesiyle bilim ödülü aldı

UNESCO- L’Oréal ' den Yrd. Doç. Dr. Ayşegül KUTLUAY BAYTAK' a Büyük Ödül
HRÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından 06 Mayıs 2016 Cuma günü yayınlandı. 121 defa görüntülendi

Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül KUTLUAY BAYTAK, Doping Tespiti ile ilgili bilimsel projesiyle UNESCO ve L’Oréal tarafından tüm Dünya' da verilen ve prestijli bir ödül olan Genç Bilim Kadını Ödülü' ne layık görüldü. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve L’Oréal' in, ortaklaşa düzenlediği '14. Bilim Kadınları Paneli ve Ödül Töreni' Harbiye Askeri Müze ve Kongre Merkezi' nde gerçekleştirildi.Yrd. Doç. Dr. Ayşegül KUTLUAY BAYTAK, UNESCO L’Oréal tarafından 15 bin Dolar değerinde burs kazandı ve başarı hikayesinin anlatıldığı kısa bir videonun ardından ödülünü aldı. Ayrıca bu yıl tüm Dünya' da ödül kazanan bilim kadınlarının yer aldığı UNESCO-L’Oréal Bilim Kadınları Katalogunda da başarı biyografisi yayınlanacak.

Bu yıl rekor sayıya ulaşan başvurular UNESCO jürisi tarafından değerlendirildikten sonra ODTÜ' den 2, Harran, Acıbadem, Gebze Teknik ve Mersin Üniversiteleri’nde görev yapan 6 Bilim Kadını’nın başarılı araştırmaları ödüle layık görüldü.Yrd. Doç. Dr. Ayşegül KUTLUAY BAYTAK' ın "Doping Maddelerinin Saptanması için Yeni Ultra Duyarlı Elektrokimyasal Sensör Uygulamalarının Geliştirilmesi" konulu projesi yaşam bilimi alanında ödüle layık görüldü. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun oluşturduğu bağımsız jüri tarafından seçilen araştırmalarda projenin inovatif yaklaşımı, niteliği, uygulanabilirliği, sürdürülebilirliği, bilime ve insanlığa/ekosisteme yapacağı katkılar ölçüt alındı. L’Oréal Türkiye; kadınların bilimsel araştırmalardaki başarısına ve bilim dünyasındaki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekme amacıyla kurguladığı ödül töreni dünyaca ünlü akademisyenler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının büyük ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti. 

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz törende yaptığı konuşmada Dopingle Mücadelenin UNESCO'nun öncelikli konuları arasında yer aldığını ve izleme komitesinin Türkiye' ye verildiğini belirterek Dr. Ayşegül KUTLUAY BAYTAK' ın projesinin önemli bir proje olduğuna da özellikle değindi. 

Dr. Kutluay BAYTAK geçen yılda doktora tez çalışmalarıyla ODTÜ tarafından verilen "13. Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü" ne layık görülmüştü. Ulusal basının yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde Harran Üniversitesi'nde başarılı akademisyenlerin çalışmaları hakkında da güzel bir farkındalık oluştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.