banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Halepçe’nin bugünkü adı nedir?




Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Halepçe katliamının 28. yıldönümü nedeni ile sendika binasında açıklama yaptı. Vahşi saldırının nefes alan her canlının hayatına mal olduğunu kaydeden Değer, Halepçe’ye benzer katliamların dünyanın çeşitli bölgelerinde ve özellikle İslam coğrafyasında devam ettiğine işaret etti.

“Halepçe’nin bugünkü adı Halep'tir”  diyen Değer, “Suriye’de Halepçe’den çok daha büyük kıyımlar yapılıyor. Bu katliamı yapanların yanında, katliama seyirci kalan, kimyasal silahları bu zalimlerin ellerine verenler de suçludur. Zulümde Birleşmiş Milletler, Amerika ve Avrupa gibi vicdan yoksunları bu zulümlere geçmişte sessiz kaldığı gibi, bugünde sessizliğini devam ettirmektedir. Suriye’de nifak tohumlarını eken Avrupa ve Amerika milyonlarca göçmenin yerinden olmasına sebep olmuş. Ancak medeniliği ile övünen aynı Avrupa göçmenleri sınır kapılarında bekletmekte insani olmayan muamelelere maruz bırakmaktadır. Oysa medeniyet sadece koca binalardan ve finans şirketlerinden oluşmaz. Medenilik evvela manevi değerlere sahip olmak ve insanlık için faydalı olabilmekle mümkündür. Dün Hollanda da bir cafe de Suriyelere bozuk para atıp oley nidalarıyla alay zihniyet, değil medeni olmak tefessüh etmiş orta çağ zihniyetinin en alçakça ürünüdür.” dedi.

Hep haklıdan ve mazlumdan yana olacaklarını kaydeden Değer, “Halepçe’de katledilenleri rahmetle anıyor, dünyanın neresinde olursa olsun ve zulüm nereden gelirse gelsin karşısında durmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Temennimiz bölgemizde de yaşanan çatışmaların, ölümlerin bir an önce son bulması; barışın, huzurun ve uhuvvetin bu topraklarda neşvunema bulmasıdır.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.