banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Halep Düşerse Suriye Devrimi Boğulacak!



BURASI DÜŞERSE SURİYE DEVRİMİ BOĞULACAK

Halep Türkmenlerinin kurduğu muhalif gruplardan Muntasır Billah Tugayı'nın komutanı Firas Paşa, elde kalan son güzergah olan Kastillo Yolu'nun önemini şu sözlerle anlattı: “Azez hattı düştükten sonra tek yol burası kaldı. Eğer burası da düşerse Halep tam anlamıyla muhasara altına girecek. Halep'in kuşatılması Madaya veya Zabadani kuşatmalarına benzemez. Şehirde hâlâ yüzbinlerce insan yaşıyor. Dünya çok büyük bir insanlık kriziyle karşı karşıya kalacak. Tüm dünyanın gözleri önünde yüzbinlerce insan açlıkla boğuşacak. Bu durum, dünyanın alnında kara bir leke olarak kalacak. Eğer tedbir alınmaz ve gerekli yardım ulaşmazsa düşen sadece Halep olmayacak. 5 yıldır yüzbinlerce şehidin kanıyla bu günlere getirdiğimiz devrim boğulacak!

RUSYA HAVADAN, PYD KARADAN

”Halep'te nöbet tutan muhalif savaşçı Mustafa Abbud, Suriye PKK'sı PYD'nin hem muhaliflere hem de İslam'a düşman olduğunun altını çiziyor. Abbud, “Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok. Onlar bizim din kardeşlerimiz ama ülkemizde Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia eden PKK hem muhaliflere hem İslam'a düşman. Havadan Rus uçakları bizi acımasız şekilde bombalarken karadan PKK bize saldırıyor. PKK en başından bu yana Esed lehine devrimi baltalamaya çalıştı. Büyük güçler tüm bu yaşananları görmezden gelerek PKK'yı muhalif gösterme peşinde” ifadelerini kullanıyor.

Kaynak : Yenişafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.