banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Gilad Şalit, İsrail'e teslim edildi...



Hamas'ın teslim ettiği İsrail askeri Gilad Şalit'in, Refah kapısında İsrailli yetkililere teslim edildiği açıklandı.

Hamas'ın serbest bıraktığı İsrail askeri Gilad Şalit'in İsrail topraklarındaki bir askeri üsse ulaştığı bildiriliyor. Şalit ailesinin bulunduğu helikopterin de Mizpe Hila'dan havalandığı ve Tel Nof hava üssüne gittiği açıklandı




MISIR'A GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

İsrailli asker Gilad Şalit'in, Gazze'den Mısır'a doğru yola çıktığı bildirilmişti. Şalit karşılığında 1027 Filistinlinin salıverilmesini öngören takasın ilk aşaması hayata geçirilirken, Filistinli kaynaklar İsrailli askerin Mısır'a gitmek üzere Gazze'den ayrıldığını açıklamıştı.

Reuters'a konuşan bir Hamas yetkilisi de Hamas'ın Şalit'i İsrail'e göndermeden önce Mısır'a teslim ettiğini bildirdi.

Öte yandan, İsrail radyosu da bugün serbest bırakılacak Filistinlilerin teslim edilecekleri noktaya götürüldüğünü duyurdu. Bugün serbest bırakılacak 477 Filistinli tutukludan 294'ünün gelmesi bekleniyor.



 

ESİRLER'İN BAZILARI TÜRKİYE'YE SÜRGÜN
Filistinli esirler serbest kaldıktan sonra Filistin topraklarında kalmalarına izin verilmeyecek. Filistinli mahkumlar Türkiye, Katar ve Suriye'ye sürgüne gönderilecek.
Haberlere göre, sınır dışı edilmesinde mutabık kalınan 40 Filistinli tutukludan 10'u Türkiye'ye, diğer 15 Filistinli Katar'a, 15'i de Suriye'ye gönderilecek.

Filistin Yönetimi üçüncü ülkelere gönderilecek tutsaklar için yeni pasaportlar hazırladı. Batı Şeria'ya gidecek Filistinliler ise Bituniya kontrol noktasında Filistin Yönetimi'ne teslim edilecek.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bazı Filistinli mahkumların Türkiye'ye getirileceğini doğruladı. Bakanlık yetkililerinden yapılan resmi açıklamada, Filistinli esirleri almak üzere Mısır'a uçak gönderileceği ifade edildi.



FİLİSTİNLİ ESİRLER MISIR SINIR KAPISINA ULAŞTI

İsrail zindanlarında tutsak olan ve Şalit karşılığında serbest bırakılan Filistinli mahkumların bir kısmının Mısır sınırına ulaştığı açıklandı.

FİLİSTİNLİ AİLELER KARŞILAMA İÇİN REFAH SINIR KAPISI'NDA

İsrail ile Hamas arasında varılan anlaşma uyarınca serbest bırakılacak Filistinli tutukluların aileleri ve yetkililer, Refah sınır kapısına gelmeye başladı.

Serbest bırakılacak 477 Filistinliden 294'ü Gazze'ye gönderilecek. Gazze'ye Mısır ile sınırı olan Refah'tan girecek olan Filistinliler burada resmi bir heyet ve aile üyeleri tarafından karşılanacak.Kızılhaç yetkililerinin de geldiği Refah'ta hareketlilik yaşanıyor.

Güvenlik ise Hamas hükümetine bağlı polis teşkilatı ve yine Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından sağlanıyor.

Bu arada, Gazze'deki yönetimin Başbakanı İsmail Haniye, Refah sınır kapısına geldi. Haniye, sınır kapısındaki binaya girerken iki eliyle uzun süre zafer işareti pozu verdi.




 













Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.