banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Fransız Savcı:

 

 

Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, Paris'te dün yaşanan eş zamanlı terör saldırılarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Saldırıların altı ayrı noktada gerçekleştirildiğini bildiren Fransız Savcı, "Paris'te dün akşam meydana gelen terör saldırılarında 7 terörist öldü, teröristler üç ekip halinde koordineli hareket etti." dedi.

Molins, olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısının arttığını belirterek, "Terör saldırılarında 129 kişi hayatını kaybetti, 99'u ağır 352 kişi de yaralandı." şeklinde konuştu.

Konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin teşhis edildiğini söyleyen Molins, saldırganın poliste sabıkası bulunduğunu ve 21 Kasım 1985'te Fransa'nın Essonne bölgesinin Courcouronnes kasabasında doğduğunu bildirdi.

Bakanlar Kurulu olağanüstü toplandı

Fransa Hükumetinin Bakanlar Kurulu, terör saldırılarının ardından Elysee Sarayı’nda olağanüstü toplandı.

Terörle mücadelede ivedilikle alınacak önlemler masaya yatırıldığı toplantıda, ilk etapta bin 500 ilave askerin güvenliğin sağlanması için görevlendirilmesi, ülkede olağanüstü hal ilan edilmesi ve sınırlarının kapatılması kararlaştırıldı.

Olağanüstü hal ilanının ardından, başkentin bazı bölgelerine askeri birlikler konuşlandırıldı.

Paris Emniyeti, güvenlik önlemleri çerçevesinde başkentteki 5 metro istasyonunu kapattı.

Saldırganlar 8 kişi

Polis kaynakları, saldırganların sayısının sekiz olduğunu ve tamamının öldürüdüğünü bildirdi.

Paris'i kana bulayan saldırılarda en fazla can kaybı, ilk belirlemelere göre 100'e yakın kişinin öldüğü Bataclan konser salonunda yaşandı. Polis, konser salonu içindekileri rehin alan saldırganları ölü olarak ele geçirdi.

Saldırılar sırasında el bombaları kullanıldığı da gelen haberler arasında.

Saldırılar 6 ayrı bölgede gerçekleşti

Stade de France’ın etrafındaki üç ayrı bombalı saldırı ve diğer iki bölgedeki silahlı saldırıların akşam yerel saatle 22 sularında başlamasının, teröristlerin aynı anda, planlı ve koordineli bir şekilde hareket ettiğini ortaya koyduğu belirtiliyor.

Paris'teki Türk vatandaşlarına uyarı

Öte yandan, Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada , "Paris'teki vatandaşlarımızdan sakin ve dikkatli olmalarını, mecbur olmadıkça toplu alanlara gitmemelerini önemle rica ediyoruz" denildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.