banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

Fransa'da 'Maide-i Kur'an' etkinliği

Başta Türkiye olmak üzere Dünyanın dört bir yanındaki yetimlere ve muhtaç ailelere yönelik yaptığı yardım faaliyetleriyle tanınan Avrupa Yetim-Der, Fransa'nın Mulhouse şehrinde tüm gelirleri yetimlere bağışlanmak üzere ‘Maide-i Kur'an’ programı düzenledi.

Avrupa'nın birçok yerinden misafirlerin katıldığı program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlarken programda yetim hakkında dikkat çekilen konuşmalar yapıldı.

Dünya Kur'an okuma birincisi Hassan Sadıki'nin Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdiği programa katılacak olan diğer bir Dünya Kur'an okuma birincisi Cevat Kaloşi'nin ise babasının ani kalp rahatsızlığından dolayı iştirak edemediği ve ülkesi Makedonya'ya gitmek zorunda kaldığı belirtildi.

Avrupa Yetim-Der'in İsviçre Basel gönüllü temsilcilerinden Gökhan Erçin'in sunuculuğunu yaptığı program, Yusuf Taşbunar'ın Kur'an tilavetiyle başlarken, kurumun Genel Başkanı Murat Korkut ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş de Avrupa Yetim-Der'in yardım faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundular.

Başkan Korkut, Avrupa Yetim-Der'in kuruluş amaçları ve hedefleri doğrultusunda kısa bir sunum gerçekleştirirken, programa katılım gösteren STK temsilcileri, Uluslararası Yardım Kuruluşları ve hayırseverlere teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Ateş ise, kurumsal olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında detaylı bilgilendirmede bulunarak yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardım organizasyonlarını nasıl düzenlediklerini ve yardımlar esnasında karşılaştıkları durumlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Ateş, birebir şahit oldukları yetimlerin mağduriyetlerini ve yürek burkan dramlarını anlatırken salonda zaman zaman duygulu anların yaşandığı gözlendi.

Programda Hasan Kuyuldar, yetim kalmış bir çocuğun yetimler üzerine kaleme aldığı şiiri okurken Umut İlahi Grubu da bestelemiş oldukları ilahi ve ezgileri seslendirdiler.

“Müslümanlar birbirlerinin ihtiyaçlarını giderebilmeli”

Programa konuşmacı olarak katılan Rehber TV programcılarından Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, İslam'da yetim ve yetim hakkı konularına değindi. Yaman, İslam’ın yetim hakkına çok büyük önem verdiğini belirtirken konuşmasını yetimler ve yardımlaşmayla ilgili ayet ve hadisler ışığında gerçekleştirdi.

Avrupa Yetim-Der’in gerek Türkiye’de gerekse dünyanın birçok yerinde gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerinin kendilerini duygulandırdığını söyleyen Yaman, yetimlere yapılan iyiliklerin faziletlerini anlatarak konuşmasına devam etti.

“Kim bir kardeşinin ihtiyacını karşılarsa, Allah da onun ihtiyacını karşılar. Kim bir Müslüman’ın sıkıntısını giderirse Allah da onun kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslüman’ın ayıbını örterse, Allah da kıyamet gününde onun ayıplarını örter.” hadis-i şerifini hatırlatan Yaman, Müslümanların birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılama noktasında hassas olmaları gerektiğini belirtti.

Allah’ın, fakir ve yetim durumdaki insanların ihtiyaçlarını temin etmek üzere bazı kimseler yarattığını ifade eden Yaman, “Yetim ve muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamaya koşanlar Allah’ın azabından emin olanlardır” dedi.

Avrupa Yetim-Der’in yetimler yararına düzenlediği Maide-i Kur’an programı, bağış yapan hayırseverlere teşekkür belgesi takdiminin ardından Avrupa Alimler Birliği üyelerinden Molla Süleyman İlhan’ın yaptığı dua ile sona erdi. (Hamza Korkut - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.