banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Fransa art arda gerçekleşen saldırılar: 142 ölü

Fransa'nın başkenti Paris'in farklı noktalarında ardı ardına yaşanan silahlı ve bombalı saldırılarda 142 kişinin öldüğü bildirilirken, olaylar sonrası Cumhurbaşkanı Francois Hollande tarafından ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Saldırılar sonrası Fransa Bakanlar Kurulu Elysee Sarayı’nda olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.  Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, ülkede olağanüstü hal ilan etmesi ve sınırlarının kapatılmasına karar vermesinin ardından yapılan toplantıda alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Paris'teki iki ayrı silahlı saldırı, Stade de France’ın etrafındaki iki ayrı patlama ve Bataclan konser salonuna düzenlenen saldırıda savcılık 126, polis kaynakları da 142 kişinin öldüğünü belirttiler. Yaralılar hakkında tam bir bilgi verilmezken, şimdiye kadar en az 60 kişinin hastanelerde tedavi edildiği bildirildi.

Silahlı saldırılar; 10. bölgedeki Charonne sokağı ve 11. bölgedeki Bataclan konser salonunda gerçekleşti. Stade de France’daki üç saldırıdan ikisinin ise intihar saldırısı olarak gerçekleştiği ve saldırıyı düzenleyen iki kişinin üzerlerindeki bombaları patlattıkları iddia edildi. Polis ile saldırganlar arasında kimi noktalarda yaşanan çatışmalarda ise 3 saldırganın öldü.

Fransa ve Almanya milli takımlarının futbol müsabakası için karşılaştığı "Stade de France"ın etrafında ise en az iki bombanın patladığı belirtilirken, statta bulunan Cumhurbaşkanı François Hollande’ın yoğun güvenlik önlemleri altında stattan çıkarıldığı bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın olağanüstü hal ilan etmesinin ardından, güvenliğin sağlanması için başkentin bazı bölgelerine askeri birliklerin konuşlandırıldıkları görüldü.

Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde ilk etapta metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris’i sarsan saldırıların ardından G-20 Liderler Zirvesi için Türkiye’ye yapacağı ziyareti iptal etti. Elysee Sarayı'ndan yapılan duyuruda Hollande’ın Türkiye’ye yapacağı ziyareti iptal ettiği bildirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.