banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Esed’ın Sonu Geldi

Suriye'deki halk ayaklanması 20 ayını geride bırakırken, Beşar Esad rejiminin düşmesinin an meselesi olduğuna dair tahminler uluslar arası nitelik kazanmaya başladı. On yıllardır Suriye'nin en önemli destekçilerinden biri olan ve ayaklanma sırasında bu ülkeye silah satmaya da devam eden Rusya, dün önemli bir çıkış yaparak muhaliflerin kazanacağını, Esad'ın kontrolü tümüyle kaybettiğini açıkladı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov resmi haber ajansı RIA'ya konuşarak, "Maalesef, muhaliflerin bir zafer kazanma ihtimali artık göz ardı edilemez. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad kontrolü her geçen gün daha fazla kaybediyor. Muhalifler uçaksavarları ele geçiriyor" ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Rusya'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi sıfatını da taşıyan Bogdanov, Suriye'de bulunan Rus vatandaşlarının bir an önce tahliye edilmesi işlemine de başlanacağını kaydetti

 

NATO DA AYNI FİKİRDE

Dün yine benzer bir açıklama NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'den geldi. Rasmussen, Suriye'de rejimin çöküşün eşiğinde bulunduğunu söyledi. Irak Maliye Bakanı Rifaa El İsavi ise Fransız Haber Ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, "Esad rejiminin birkaç hafta içinde çökeceğini ve kısa zaman sonra ülkede bir rejim değişikliğinin yaşanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

ESAD'I SADIK DOSTU RUSYA DA YALNIZ BIRAKTI

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov "Esad kontrolü kaybetti" dedi. Bogdanov ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile sık sık görüşüyordu.

 

NATO: ESAD DÜŞMEK ÜZERE

Her defasında Suriye'ye askeri bir operasyonun düşünülmediğini vurgulayan NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Esad rejiminin yıkımın kıyısında olduğunu belirtti.(ahaber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.