banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Esad'ın Haber Ajansı Duyurdu: 2 General Öldü

Devam eden Bahar Kalkanı harekatı ile ilgili Suriye İnsan Hakları Gözlemevinden yapılan açıklamada, Türk insansız hava araçlarının İdlib'deki hava harekatı sonrası 19 Esed rejimi askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Gözlemevi açıklamasında, Esed askerlerinin Cebel el Zawiya'deki bir askeri konvoy ve Maaret el-Numan kenti yakınlarındaki bir üssü hedef alan harekatta öldüğünü söyledi.

SANA: İKİ ESED GENERALİ ÖLDÜ

Edinilen bilgilere göre Ayrıca İdlib'in güneyinde Şeyh Mustafa bölgesinde, Türkiye'nin SİHA'larla düzenlediği hava harekatında da rejim ait tanklar ve zırhlı araç konvoyu tamamen yok edildi.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA, Türk SİHA'ları tarafından yapılan operasyonla Adnan Al-Maskhara ve Mahmoud Bateekh Mbesmir adlı iki generalin öldüğünü duyurdu.

28 ŞUBAT'TA EN KRİTİK İSİMLERDEN BİRİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde Halep kırsalında bir eve düzenlenen askeri bir toplantıya Türk Silahlı Kuvvetleri, silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlemişti. Saldırıda aralarında rejimin 124’üncü Tugay Komutanı Burhan Rahmun’un da bulunduğu çok sayıda üst düzey isim öldürülmüştü.

Konu ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bir SİHA'mızı düşüren Hava Savunma Sistemi ile diğer iki Hava Savunma Sistemi imha edilmiş, uçaklarımıza taarruz eden Rejime ait iki adet SU-24 tipi uçak düşürülmüştür." denildi.

Suriye resmi medyası da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib üzerinde iki uçaklarını "hedef aldığını" söyledi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da "Bahar Kalkanı" operasyonunun başladığını ve "başarıyla sürdüğünü" belirtti.
Kaynak: haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.