banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurtiçinde KCC-PKK ve diğer terör örgütlerine karşı yapılan Suriye sınırında ise DEAŞ'a karşı gerçekleşen operasyonlara yönelik açıklamalarda bulundu.
İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKMIŞ DURUMDAYDI

13 yıllık bir iktidar sürecinde öncelikle demokratik açılım süreciyle başlayan bir adım olduğunu söyleyen Erdoğan, "Milli birlik ve Kardeşlik projesi ile bu adımlarımızı birleştirmek ardından bir çözüm süreci ile taçlandıralım istedik. Ve attığımız bu adımlarda görünen o ki çözüm süreciyle taçlandırmak istediğimiz bu anlamlı yaklaşım istismar edildi.  Bölücü terör örgütü attığımız bu olumlu adımlara cevap vermediği gibi bunun istismarını yapmak suretiyle de ülkemizdeki demokratik yaklaşımı temel insan hak ve özgürlükleri noktasındaki yaklaşımımız her zaman istismarla karşıladı ve bu noktada 6-7 Ekim süreci bizim için üzüntü oldu. Bundan öte yol kesmelerle bizler için olumsuz gelişmeler oldu. Bütün bu olumsuz gelişmelerle birlikte Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımız kendi istekleri istikamette kullanamadıkları gibi devamlı tehtidlerle karşı karşıya kaldılar. Son gelinen aşamada ise bu iş tamamen çığırından çıkmış durumdaydı ve güneydeki gelişmeleri de değerlendirdiğimiz zaman, Kuzey Suriye'deki yapılanmalar Türkiye'nin çok daha farklı bir adımı atmasını  gerekli kılıyordu" diye konuştu.
BU KARARLILIKTIR, HER TÜRLÜ ADIM ATILACAKTIR

Devlet içinde farklı bir devlet yapılanmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Terör örgütleri silahı bırakmazsa neticesine katlanır.Burada tabii hedefler bellidir. DAEŞ başta olmak üzere gerek bölücü terör örgütü PKK olsun, bunun yanında DHKP/C olsun, diğer terör örgütleri olsun bizim için adlarının şöyle olması, böyle olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bunların hepsi terör örgütüdür ve bu terör örgütlerine karşı da şu anda gerek hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz yani devletimiz atılması gereken her türlü adımı atacaktır. Bu bir kararlılıktır çünkü devletimizin olduğu yerde biz farklı bir devlet yapılanmasına müsaade edemeyiz" dedi.
SADECE BU GECEYE YÖNELİK BİR OPERASYON DEĞİL

Operasyonların kararlılıkla süreceğini belirten Erdoğan, "Çarşamba akşamı Sayın Obama'yla da bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmeyle de bölücü örgütün yanında DAEŞ terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı bizler teyit ettik. Dedik ki bizim için DAEŞ bir terör örgütüdür ve böyle bir terör örgütüne karşı Türkiye hassasiyetini korumaktadır. Bu hassasiyetimizin gereği olarak da bu gece bildiğiniz gibi ilk adım kararlı bir şekilde atıldı. Ama eş zamanlı olarak ülkemizin 16 vilayetinde 300'e yakın noktada yapılan operasyonlarla bir süreç başladı ve bu süreçle birlikte çok sayıda şu anda zanlı gözaltına alınmış vaziyette. Bu, sadece bu geceye yönelik bir operasyon değildir. Bu operasyon bundan sonraki süreçte de kararlı bir şekilde devam edecektir" ifadelerini kullandı.

BUNU ÖZELLİKLE BİLMENİZİ İSTİYORUM...

Vatandaşlara sağduyulu olmasını ve devlete güvenmelerini söyleyen Erdoğan, "Ben vatandaşıma bir korku atmosferi için yaşamamasını tavsiye ederim. kendi özgüveni her şeyin ötesindedir.Biz farklı bir mücadelenin içine girdik. Sonuna kadar ne adım atılması gerekiyorsa atacağız. Ceylanpınar'da iki polisimiz şehit edildi, Diyarbakır'da bir polisimiz şehit edildi, Sınırda bir astsubayımız şehit edildi. Biz şehitlerimizi neden veriyoruz. Şehitlerimiz devletimizin bekaası için şehit oluyorlar. Devletin bekası için şehit olan şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, böyle bir bedel ödüyoruz ama bunun bedelini bu terör örgütünü arkasına alanlarda ödeyeceklerdir. Bunu özelikle bilmenizi istiyorum. Ben tüm medyadan da şunu istiyorum.  Bölücü terör örgütlerini arkasına alanlara karşı birlik ve beraberlik içinde olun. Bunlara destek olmayın. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için destek verin. Bunlar olursa tablo çok daha olumlu olur" dedi.
GÜVENLİK ZAAFIMIZ VAR

İstanbul da bile yüzleri maskeli kişilerin yürüdüğünü söyleyen Erdoğan, "Yasalar içinde herkes demokratik hakkını kullanabilir. Şu anda iç güvenlik yasası çıktı. İç güvenlik yasası çıkarıldıktan sonra hala yüzlerinde kapalı, ellerinde silahlarla İstanbul da bile ellerinde silahla yürüyenler eğer burada rahatlıkla yürüyebiliyorsa burada tabi maalesef bizim de güvenlik zafiyetimiz var demektir. Ama bende ilgili arkadaşlara gerekli talimatları verdim. Yürütemezsiniz böyle dedim. Gereği neyse bunlara anında onu yapacaksınız. Bunu yürütemiyorsak güvenlik zaafımız var. Yüzü suratı kapalı olanlar artık böyle yürüyemez. Kanunla teyit edilmiş. Bu kanunlar çıkarılmış. Atılması gereken adımlar atılacaktır" diye konuştu.

Son olarak koalisyon görüşmelerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koalisyon olur veya olmaz. Olması halinde zaten bitmiş demektir iş ve iş başlar. Koalisyon olamıyorsa o zaman bu işte nihai kararı verecek olan merci milli iradedir ve o zaman da süratle millete gidilir ve milli irade nasıl tecelli ediyorsa ona göre milli iradenin tecelli ettiği istikamette adım atılır ve bu da bizim 90 günümüzü alır. Bu süreç içinde de ülke yönetimsiz kalmaz ve kurulacak bir hükümetle, bu geçici hükümettir. Anayasa'da hepsi belirlenmiştir ve buna göre adımlar atılır" dedi.

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.