banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Erdoğan Telefonla Aradığı Putin İle Anlaşma Sağlayamadı

  Önceki akşamki kritik Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmelerinin ardından Ankara ve Moskova’dan gelen farklı yöndeki açıklamalar, taraflar arasındaki uçurum olduğu bir kez daha gözlemlendi..

Yapılan görüşmede Putin’in milyonlarca Suriyelinin Türkiye sınırına akın ettiği krizin çözümüne yanaşmadığı, rejim saldırılarının durdurulması ve bölgeye insani yardım ulaştırılması önerilerini kabul etmediği söyleniyor. Esat güçlerinin Soçi mutabakatında belirlenen sınırlara çekilmesini önerisini de kabul etmeyen Putin, İdlib’e yönelik ‘taarruzların devam edeceği’ni belirtti. Erdoğan’ın ‘Soçi’ vurgusuna karşı “Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne koşulsuz saygı duyulması gerektiği” tezini tekrarlayan Putin, bölgedeki kaosu daha da derinleştiren tavrını sürdürdü.

Edinilen bilgilere göre Putin, görüşmede “Türkiye’nin Esed’e yönelik olası bir harekâtına karşı olduğunu” da deklare etti. Taraflar, tansiyonun giderek yükseldiği bu ortamda bakanlıklar arasındaki diplomatik teması devam ettirecek. Bu kapsamda dün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İDLİB’DE KRİTİK GÜNLER

Türkiye, İdlib’de Esed rejiminin çatışmasızlık sınırları dışına çıkması için şubat ayı sonuna kadar süre vermiş ve bu süreçte diplomatik çözüm arayışlarını yoğunlaştırmıştı. Verilen sürenin dolmasına bir hafta kaldı. Türk ordusu şubat ayı sonuna dek askeri sevkiyatlara devam edecek. Türkiye, İdlib’de çatışmasızlığın korunmasını ve Rejimin gözlem noktaları gerisine çıkmasını isterken, Rusya ise gözlem noktalarının boşaltıldığı ve çatışmasızlık bölgesinin daraltıldığı yeni bir harita ve mutabakat dayatıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.