banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Erdoğan: Paris sokaklarını endişeyle takip ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve hizmete açılan eserlerin toplu açılış törenine katıldı. Üsküdar Belediye binası önünde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“AVRUPA SOKAKLARINDAKİ GÖRÜNTÜLERİ ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ”

Türkiye’ye karşı husumet besleyen herkesin er veya geç yaptığı ihanetin bedelini ödediğinin ve ödeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, “15 Temmuz’da bunlar bize yapılanlar karşısında sessiz duranlar. Ülkemizin sokaklarını ateşe ve kana boğmaya çalışanlara sesiz kalanlar, işte görüyorsunuz şimdi ne durumdalar” sözlerine yer verdi.

Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokaklarının karışmış durumda olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, medyanın; yanan arabaların, yağmalanan iş yerlerinin, göstericilere en şiddetli şekilde müdahale eden polislerin görüntüleriyle dolu olduğuna dikkat çekti.

“BATI’NIN ÜZERİNE TİTREDİĞİ GÜVENLİK DUVARLARI BİZZAT KENDİ VATANDAŞLARI TARAFINDAN SARSILMAYA BAŞLADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz hak taleplerinin hiçbir zaman şiddet yoluyla dile getirilmesini tasvip etmedik, etmeyeceğiz. Her türlü düşünce ve talep demokrasi içinde dile getirilebilir, mücadelesi verilebilir. Bu bakımdan Avrupa sokaklarındaki görüntüleri de endişeyle takip ediyoruz. Umarım yakında Paris sokaklarındaki duvarlarda ‘Zulüm 1789’da başladı.’ yazıları da görmeyiz. Bağdat Caddesi’nin sokaklarında ne diyorlardı? ‘Zulüm 1453’te başladı.’ O vicdansızlar bunları yazdılar duvarlara. 1453’te zulüm bitti ve gönüllerin fethi başladı. Bizans’ın kızları, kadınları, evet, Edirnekapı’dan Fatih girerken ne söylediler? ‘Başımızda Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz’ dediler, böyle bir dönemi biz yaşadık. Bir kez daha belirtiyorum, biz hem göstericilerin yol açtığı kaos görüntülerine hem de onlara uygulanan orantısız şiddette karşıyız. Ancak ortaya çıkan manzara göstermektedir ki, Avrupa demokrasi dersinden de, insan hakları dersinden de, özgürlükler dersinden de sınıfta kalmıştır. Siyasi popülizm uğruna mülteci karşıtlığını ve İslam düşmanlığını tahrik edenler, kendi kazdıkları kuyuya düşmüşlerdir.”

Batı’nın üzerine çok titrediği güvenlik ve refah duvarlarının mülteciler veya Müslümanlar tarafından değil, bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlandığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Bizim yıllarca kendilerini koruyup kollamamaları için ikaz ettiğimiz bölücü terör örgütü yandaşları da şimdi bu kaosun en başta gelen failleri arasındadır, PKK’nın uzantıları orada, DHKP-C orada. Her görüştüğümüzde kendilerine, ‘terör bir yılan gibidir, eninde, sonunda sizi de sokar’ demiştik. Haklı çıkmaktan mutlu değiliz, ama hakikat budur.”

Tüm Batılı liderlerden, kendi vatandaşlarına hak ettikleri gibi demokrasinin kurallarıyla, teröristlere de yine hak ettikleri gibi hukukun yöntemleriyle muamele etmelerini beklediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu yaptığınızda Türkiye’yi daha iyi anlayacağınızdan ve sizlerle gerçekten iyi dost olacağımızdan şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en büyük gücünün, birlik ve beraberliği olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusunda bulunarak tamamladı. Kaynak: Cumhurbaşkanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.