banner2
Öne Çıkanlar Urfa toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

Bediüzzaman Hazretleri için Erbil'de konferans düzenlediler

Irak Fetva Kurumu ve Kuzey Irak Âlimler Birliği gibi kurumların da katılımıyla gerçekleşen programda Irak’ın farklı bölgelerinden gelen âlimler, akademisyenler ve davetçiler Bediüzzaman hazretlerinin bu asırda başlattığı iman hareketini inceleyip görüş alış-verişinde bulundular.

Irak’ta farklı görüşlerden kişileri bir araya getiren bu konferans bu yönüyle bir ilki gerçekleştirmiş oldu.
Açılış konuşmaları ile başlayan konferansta Irak Fetva Kurulu adına Dr. Hüseyin Gazi, Irak Alimler Meclisi Başkanı Mahmut Abdülaziz ve Hayrat Vakfını Temsilen Zakir Çetin açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Konferansta, “İmam Nursi, Hayatı ve Mücadelesi”, “Nursi’ye göre İmanın ihyası: Teori ve Pratik”, “İmam Nursi ve Kevni ayetler ışığında imanın ihyası”, “Risale-i Nur’un Kur’an’a rabt etmekteki tesiri”, “Bu zamanda imanın ihyasında metot ve teklifler” konularında sunumlar ve oturumlar tertip edildi.
Sonuç bildirisi, değerlendirme ve kapanış oturumunun ardından katılımcılara Risale-i Nur külliyatından eserler hediye edildi.
Konferansta bir asır öncesinden İslam dünyasının içinde bulunduğu problemleri görüp onlara en doğru reçeteler getiren Bediüzzaman hazretlerinin anlatılması ve anlaşılmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu vurgulandı.
Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin “Bizim düşmanımız; cehalet, zaruret ve ihtilaftır. Bu üç düşmana karşı sanat, marifet ve ittifak silahıyla cihat edeceğiz”. sözlerine dikkat çekildi.

Türkiye’yi temsilen, Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Azası Muhammed Zakir Çetin, Hayrat Yardım Derneği Başkanı Av. Hakkı Aygün, Hayrat Vakfı Afrika koordinatörü Dr. İsmail Kaya, Hayrat Vakfı Ortadoğu koordinatörü Feridun Işıklı ve Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Cengiz Günaydın’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet katıldı.
Konferansta “İmam Nursi ve Kevni ayetler ışığında imanın ihyası” başlıklı konuyu Dr. İsmail Kaya sundu. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.