banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Devteşti semti yeşile bürünecek VİDEO


Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un kent merkezinde bulunan mahallelere yeşil alanlar oluşturma projeleri hayata geçiriliyor. Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Devteşti Mahallesi toplam 8 parkın yapımına başladı.  Bölgede yaşayan vatandaşların yaşam şartlarını değiştirecek, ilçenin görünümüne ve sosyal şartlarına etki edecek projede çalışmalar başladı.
Kuzey-Güney yönünde bulunan 8 parkın ilk etapta moloz toplama ve zemin düzeltme işlemi gerçekleştiriliyor.  İş makineleri ile alanda bulunan molozlar alınarak kamyonlara yükleniyor.  Park alanında bulunan tepelik alanlar iş makineleri ile kazılarak alan düzleştiriliyor.


31 BİN 63 METREKARE YEŞİL ALAN
İlk etapta yapılan moloz toplama ve zemin düzeltme çalışmasının ardından park alanına kırmızı toprak serilecek. Daha sonraki etapta ise park alanında yeşillendirme çalışması yapılacak.  Toplam alanı 31 bin 63 metrekare olan 8 parkın İçerisinde kamelyalar, yürüyüş parkurları, çocuk oyun grupları ve engelli piknik masalarının yapılması planlanıyor.  Yapılacak parkla 8 adet parkla Devteşti Mahallesi’nin çehresini değiştirmeyi hedefleyen Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü modern ferah alanlar oluşturulup, yeşil alan eksikliği giderilmiş olacak.
En büyüğü 9633 metrekare, en küçüğü ise 1698 metrekarelik 8 park, bugün halen sınırları içinde en çok park sayısı bulunduran Haliliye ilçesindeki yeşil alan miktarını da arttıracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.