banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetlisi olarak resmî ziyarette bulunmak üzere Katar’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

 

İkili düzeyde yurt dışına KKTC ve Azerbaycan’ın ardından yapacağı üçüncü resmî ziyareti gerçekleştirmek üzere Katar’a gideceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katar ile bölgesel meselelere bakışımız büyük ölçüde örtüşüyor. İkili ilişkilerde de Türkiye Katar arasında son yıllarda çok ciddi olumlu gelişmeler var. Bunlar da artarak devam ediyor” dedi.

Bölgedeki kaygı verici gelişmelere işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların aşılarak, barış ve istikrarın korunması konusunda da Katar ile ülkemizin yaklaşımının aynı olduğunu belirterek “Katar ve diğer körfez ülkeleriyle ilişkimizi stratejik açıdan da değerlendiriyoruz. Bu konularda hassasiyetlerimiz var. Körfez’in güvenliği ve istikrarı, ülkemizin güvenliği ve istikrarı kadar önem arz ediyor” dedi.

 

Ziyareti sırasında ikili ilişkileri de tüm yönleriyle ele alacaklarını belirten Erdoğan, özellikle de bölgesel konularda kapsamlı istişarelerde bulunacaklarını ifade ederek “Bu ziyarette bakan ve milletvekili arkadaşlarımla beraber verimli neticeler alacağımıza inançla bu yolculuğa çıkıyoruz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının ardından bir basın mensubunun, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretini hatırlatarak, “Ziyaretin ana gündem maddesi Başkan Obama’nın IŞİD planıydı. Sizin bu ziyaret ve Başkan’ın IŞİD konusundaki planıyla ilgili bir değerlendirmenizi rica edecektik” şeklinde yönelttiği soruya cevaben şöyle konuştu:
“Aslında konu ile ilgili Sayın Kerry zaten açıklamaları yaptı. Bu açıklamalar bizim müşterek görüşmelerimizin bir ifadesiydi. Bizim bu konudaki yaklaşımımız, bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye’nin hassasiyetini kendileriyle paylaştık. Bu konuda zaten ülkemizde de malum belli terör örgütleriyle bir mücadelemiz var. Ama bölgede de birçok terör örgütlerinin farkındayız. Bunlara karşı da özellikle Türkiye olarak hassasiyetlerimiz devam ediyor. Gerek yabancı savaşçılar konusunda olsun, gerekse ülkemizdeki terör örgütü mensuplarıyla ilgili çalışmalar olsun bütün bunlardaki hassasiyetimizi bundan sonra da devam ettireceğimizi, özellikle de müttefiklerimizle olan bu konudaki kararlılığımız, dayanışmamız bundan sonra da yine gerek ulusal, gerek uluslararası bazda devam edecektir. Bildiğiniz gibi daha önce Yunanistan ile de yine böyle bazı gelişmeler oldu. Dayanışma neticesinde birçok olumlu neticeler aldık. Bölgede de Suriye olsun, Irak olsun, Kafkas ülkelerindeki gelişmeler olsun, Pakistan'dan Afganistan'a tüm bu bölgede istihbarı noktadaki bilgi paylaşımı olsun, dayanışmamız olsun bunlar önem arz ediyor. Aynı şekilde Suriye ve Irak'taki bu son gelişmelerde de bunu NATO zirvesinde de gerek Başkan Sayın Obama ve diğer ülkelerle de bu hassasiyetimizi paylaşarak görüşmeleri yaptık. Temenni ederim ki, burada atacağımız adımlarda özellikle insani yardım konusunda bazı gazetelerde çıkan yalan yanlış haberleri paylaşmamız mümkün değil. Özellikle bazı uluslararası, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar tamamen hilafı hakikattir. Böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye’nin teröre karşı tutumu bellidir. Bundan taviz vermesi de mümkün değildir.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.