banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Erdoğan'dan, anti-semitik ve islamofobik ile ilgili flaş açıklamalar

ABD’deki Musevi kuruluşların temsilcilerinden oluşan heyeti konakladığı St. Regis Oteli’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı’da ırkçılığın yükselişe geçtiğine işaret ederek, “Maalesef anti-semitik, islamofobik ve yabancı düşmanı akımlar giderek siyasetin çeperinden merkezine yerleşiyor. Bunlara karşı ortak mücadele etmemiz şarttır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Musevi heyetini kabulüne; B’nai B’rith Yönetim Kurulu Başkanı Peter Perlman, İtibarsızlaştırmayla Mücadele Birliği Ulusal Direktörü Marvin Nathan, İtibarsızlaştırmayla Mücadele Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Greenblatt, Başkanlar Konferansı Eski Başkanı Richard Stone, Başkanlar Konferansı Başkan Yardımcısı Malcolm Hoenlein, Dünya Yahudi Kongresi Başkan Yardımcısı Robert Singer, AIPAC Başkanı Robert Cohen, AIPAC Siyasi İşler Direktörü Arthur Abramson, Washington Musevi Cemaati İlişkileri Kurulu İcra Direktörü Ronald Halber, Georgetown Üniversitesi Öğretim Görevlisi Brenda Shaffer katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın da hazır bulunduğu kabulde; başta Türkiye ve Belçika’daki son terör saldırıları olmak üzere törerle mücadele, Musevilerle ilişkiler, ABD, İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkiler, Filistin’in durumu, Türkiye-AB ilişkileri, mülteciler meselesi, anti-semitizm ve islamofobi konuları ele alındı.

Kabulde yaptığı konuşmada, Batı’da ırkçılığın yükselişe geçtiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef anti-semitik, islamofobik ve yabancı düşmanı akımlar giderek siyasetin çeperinden merkezine yerleşiyor. Bunlara karşı ortak mücadele etmemiz şarttır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’le yaptığı telefon görüşmesine de atıfta bulunduğu kabul sırasında, Musevi kuruluşlarının temsilcileri de İstanbul’daki saldırılar nedeniyle Türkiye’ye taziyelerini yineleyerek, saldırıda hayatlarını kaybeden ve yaralanan İsrail vatandaşlarının naklindeki özen ve ilgiden dolayı teşekkürlerini sundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve konukların, bazı konularda yaklaşım farklılıkları söz konusu olsa da, bir araya gelerek samimi bir şekilde konuşmanın ilişkileri güçlendirme açısından önemli olduğunu vurguladıkları görüşmede; Musevi kuruluşların temsilcileri Kudüs’te Harem-i Şerif’teki ihlallere ilişkin haberlerin dezenformasyon olduğunu ileri sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye’nin elindeki bilgilerin tam aksi yönde olduğunu ifade etti. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.