banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI OSB Müdürü Osman Oktay

Cinderesi'nde sağ ele geçirilen YPG'li: Türk askeri bizi silecek

Cinderesi'nde sağ ele geçirilen 5 terörist : Bazı örgüt üyeleri 'Türk askerinin bu kadar kararlı savaştığını görmedim' diyordu. Panik ve korku Burseya Dağı'nın alınmasıyla başladı.

Teröristlerin itirafları: Türk askeri bizi silecek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı sürerken, Cinderesi bölgesinde sağ olarak yakalanan YPG'li 5 teröristin ifadeleri, örgütün tükenme noktasına geldiğini gözler önüne serdi. Kafr Cannah köyündeki terör örgütüne ait kamptan silahlarını bırakarak kaçan 5 terörist ifadelerinde şunları anlattı:

SİVİL YALANI TUTMADI

 Andok Kendal (32): Türkiye için söyledikleri 'Sivilleri öldürüyorlar' algısı tutmadı. Yayımlanan o fotoğraflar internet sitelerinden kopyalanmış sahte resimlerdi. Kampın haberleşmede kullandığı bilgisayarında kayıtlı olan adreslere Türkiye'den ve birçok Avrupa ülkesinden, "Yıllardır 3.5 milyondan fazla Suriyeli'ye tek başına bakan Türkiye için 'Sivilleri öldürüyorlar' yalanınız tutmuyor. Bunları yayımlamayın" diye yorumlar yazılıyordu. Ama o yorumlar siliniyordu.

TÜRK ASKERİ YPG'Yİ BİTİRECEK

 Hasan Rubar (39): Türk Askeri YPG'yi bitirecek. Günlerdir telsizlerimizden bizimkiler hep "Bittik tükendik. Asker bizi burayı bitirecek. Acele yardıma gelin Tüm arkadaşlar vuruldu" şeklinde anonslar geçiyordu.

TÜRK ASKERİNİ GÖRÜNCE KORKU VE PANİK BAŞLADI

 Azad Andok (38): Burseya Dağı'na asker yaklaştığında orada öleceğimizi anlayınca 23 arkadaşla tünellerden kaçarak Cinderesi bölgesine geldik. Burseya Dağı'nda askerle çatışırken yanımda olan Hogir ve Çiya kod adlı Kandil'den gelen PKK'lılar kendi aralarında "8 yıldır dağdayım. Türk askerinin bu kadar kararlı ve ölüme meydan okuduğunu görmedim" diye konuşmalarına şahit oldum. Panik ve korku daha o zaman başlamıştı. Uçaklar ve tankların atışları hedefleri tam isabetle alıyordu. 9 ay önce "Gelmezsen aileni öldürürüz" dedikleri için katılmak zorunda kaldım.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.