banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Çin'de Şanlıurfa tarihi ile tanıtılıyor

Şanlıurfa eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Bşdanışmanı Abdülkadir Emin Önen'in Çin Bütükelçiliğine atandıktan sonra yaptığı faaliyetlerle Şanlıurfa'ya katkı sunuyor. Çin’de 2018 yılı Türkiye Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında Türk yemekleri haftası etkinliğinde Göbeklitepe tanıtımı da eklendi. 

Göbeklite kazılarıyla dünyanın en eski tarihini barındıran Şanlıurfa, dünyanın her tarafında ilgi görmeye devam ediyor. Uzak doğu ülkesi olan Çin'de de tanıtılmaya başlnan Şanlıurfa, inanç ve tarih kenti olarak turizmin en önemli kenti olarak adlandırılıyor.

Şanlıurfa Göbeklitepe arka fonu ile yemek tantımını yapan Pekin Büyükeliçisi Ein Önen: " Çin’de 2018 yılı Türkiye Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında Türk yemekleri haftasını bugün Pekin’de başlattık.Buradaki konuşmamda Türkiye’nin eşşiz kültürel,tarihi deneyimler ile mükemmel kalitede hizmet ve eğlence isteyen daha fazla Çinli turist için hazır olduğunu ifade ettim" dedi.

Haber: Mehmet Guli Aslan / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.