banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Ceylanpınar Sınırı Ateş Hattında VİDEO

Birçok Suriyelinin hayatını kaybettiği bombardımanda yüze yakın insan yaralandı. Türkiye tarafına taşınan yaralılar, başta Ceylanpınar olmak üzere Şanlıurfa ve Mardin’deki hastanelere kaldırıldı.

Gün boyu uçakların bombaladığı sınırın sıfır noktasında bulunan Ceylanpınarlılar da saldırılardan etkilendi. 1 asker, 3 Ceylanpınarlı vatandaş patlamalar sonucu yaralandı. Patlamanın şiddeti ile Ceylanpınar'daki birçok yere şarapnel parçaları isabet etti. İlçedeki onlarca iş yeri ve evin camları kırıldı. Patlamalar esnasında ortaya çıkan gürültü ve havaya yayılan duman, Ceylanpınarlıları korkutarak paniğe neden oldu.

 

Günlerdir şiddetli çatışmaların meydana geldiği ve önemli ölçüde muhaliflerin kontrolüne geçen Ceylanpınar sınırındaki Suriye'nin Resulayn ilçesi, bu sabah önce helikopterlerin daha sonra da savaş uçaklarının hedefi oldu. Ayrıca, Suriye tarafından ateşlenen bir roket, sınırı geçerek Ceylanpınar'da yerleşim birimlerine 500 metre uzaklıktaki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’nün arazisine düştü. Bu gelişme sonrası güvenlik güçleri alarma geçti. Ceylanpınar adeta hayalet şehre döndü, birçok iş yerinin camları kırıldı, esnaf kepenk kapattı. Gergin bekleyişin devam ettiği Ceylanpınar’da vatandaş, can kaybı olmadan uyarı atışlarının yapılmasını istiyor. Sınırın ötesinde ise yüzlerce can kaybından söz ediliyor.

Kaynak: Kanalurfa



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.