banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ, VİRANŞEHİR'DE ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, beraberinde meclis üyeleri ile birlikte Viranşehir'e çıkarma yaparak devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Temaslarına ilk olarak Büyükşehir Belediyesi personeli ile başlayan Başkan Çiftçi, vatandaşlara hizmet götürme anlamında hiç bir şekilde zaman kaybı yaşanmamasını istedi.

Ardından ilçe genelinde yürütülen saha çalışmalarına geçen Başkan Çiftçi'nin ilk durağı Yenişehir mahallesi oldu. Buradaki kaldırım çalışmalarını inceleyen Başkan Çiftçi, "Çalışan bürokrat kadromuz ve meclis üyelerimiz ile birlikte tüm günümüzü Viranşehir'e ayırdık. Büyükşehir Belediyesi'nin Viranşehir'de devam ettirdiği tüm çalışmaları bizzat yerinde inceliyoruz. Şuan Viranşehir'de kilitli parke, prizma, kaldırım çalışmaları çerçevesinde 2016 yılı için 40 bin metrekarelik bir çalışma mevcut. Geçen yıl asfaltlamış olduğumuz yolların kaldırım çalışmaları yapılıyor. Kaldırım çalışmalarımız fen kurallarına uygun şekilde ilerliyor. Arkadaşlarımız da sürekli olarak kontrol ediyorlar" dedi.

SEMT PAZARI YAPIMI SÜRÜYOR

Başkan Çiftçi buradaki temaslarının ardından ilçedeki Bahçelievler mahallesine geçerek Büyükşehir Belediye tarafından yapımı süren semt pazarı alanını gezdi.

Şanlıurfa'nın 13 ilçesinin tümünde semt pazarları kurmayı planladıklarını belirten Başkan Çiftçi, "2016 çerçevesinde hedeflerimize kapalı semt pazarları programını ekledik. Biz şehir merkezindeki her türlü hizmeti ilçelerimize yansıtmayı ve buralarda hayata geçirmeyi planlıyoruz. 2016 yılında toplam 13 ilçemizde 14 semt pazarının yapılmasını programladık. Birçoğunun temelleri atıldı ve yapımları sürüyor. Bahçelievler mahallesinde bin 800 metrekare kapalı semt pazarı yapılıyor. İnşallah çok kısa bir sürede tamamlanacak ve hizmete sunulacak. Bin 600 metrekarelik bir semt pazarının yapımı da Hürriyet mahallesinde devam ediyor. Tüm kadrolarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Su Ve Kanalizasyon Daire Başkanlıklarımız 13 ilçeye yayılmış durumdadır. Adalet içerisinde her ilçeyi kalkındırmak Büyükşehir'in temel hedefi" diye konuştu.

KIRSAL DA 112 KİLOMETRELİK YOL ATAĞI

Başkan Çiftçi, şehir içi temaslarının yanı sıra kırsal bölgelere de giderek çalışmaları inceledi. Özellikle kırsal bölgelerdeki ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak yol yapım çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Nihat Çiftçi, "Kırsal yollar tabi ki bizim çok önemli. Yolların yapılmasına ihtiyaç var. 2016 programında 112 kilometre asfalt yol planlamamız var. Şu anda yolların altyapısı yapılıyor. Karayolları standardında hizmetler sunuyor ve bu anlamda vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözüyoruz" şeklinde konuştu.

PRESTİJ CADDESİNDE SONA GELİNDİ

Başkan Çiftçi, daha sonra ilçedeki prestij caddesi kapsamında altyapısı revize edilen ve asfalta hazır hale getirilen Derik caddesine geçti. Burada birimlerden bilgiler alan Başkan Nihat Çiftçi, "2016 da programlamış olduğumuz prestij caddesi kapsamında ilk olarak altyapıyı revize ediyoruz ardından üst yapıda yolları yapıyoruz. Yollarımızı sıcak beton asfaltla buluşturduğumuz gibi kaldırımlar bazalt ve mermer karışımı olacak şekilde dizayn ediyoruz. İstedik ki ilçelerimizin merkezleri yenilenmiş olsun. Altyapıdan kaynaklanan problemleri ortadan kaldıralım. Derik caddesinde olduğu gibi Urfa Caddesi, Ceylanpınar ve Karacadağ caddesinde de aynı şekilde çalışmalar sürüyor. Çarşamba günü itibariyle asfaltlamaya başlıyoruz. Bu konuda esnafımızdan ve vatandaşımızdan biraz sabır diliyoruz. Çok yoğun ve tempolu bir çalışma sürdürüyoruz. Bir ay sonra halkımız görecek. Kaldırımların, asfaltın ve ışıklandırmanın bitmesi ile birlikte çok güzel bir çalışma ortaya çıkacak" dedi.

VİRANŞEHİR OTOGARI AÇILIŞA HAZIR

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ilçe temasları çerçevesinde son olarak Viranşehir Şehirlerarası Otogara giderek alanı gezdi. Başkan Çiftçi otogar çalışması ile ilgili olarak da şu ifadelerini kullandı: "Buranın işletmesi BELSAN A.Ş. tarafından yürütülecek. Bu hafta içerisinde hemen kura çekimini gerçekleştirecekler. Esnafa adaletli bir şekilde dağıtımı yapılacak. "

Anahtar Kelimeler:
ViranşehirNihat Çiftçi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.