banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Bulgaristan göçmenlerinin ikamet problemi çözüldü

BURSA – Türkiye Bulgaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç edenlerin ikametleriyle ilgili yaşadıkları problemin çözüldüğünü aktardı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Öztürk, “Şahsıma daha önce Sivil Toplum Kuruluşlarından ve Bulgaristan’dan göç eden soydaşlarımızdan gelen şikayet ve talepler doğrultusunda İçişleri Bakanı Efkan Ala ve yetkililerle yaptığımız görüşmede konuyu kendisine aktarmış ve detaylı bir rapor sunmuştuk. Sayın Bakanımız da Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne talimat vererek, 6458 sayılı Yabacı ve Uluslararası Koruma Kanunun 11 Nisan 2014 tarihi itibariyle bütün hükümleriyle birlikte yürürlüğe girmesinden sonra Bulgaristan uyruklu soydaşlarımızın ikamet izinleri Kanun hükümleri çerçevesinde değerlendirilerek yeni bir düzenleme getirilmesini sağladı.” dedi.

İkamet başvuruları başladı

Düzenlemenin içeriğiyle ilgili bilgi veren Öztürk, Bulgaristan uyruklu göçmenlerin ikamet izni taleplerinde bireysel başvuru yapmaları gerektiğini, bugüne kadar Bakanlık genelge ve talimatlarına istinaden ikamet izni almış olanların ise, başvuru için herhangi bir süre koşulu aranmadan uzatma başvurusu yapabileceklerini ifade etti.

Çıkan bu genelgeyle ilgili olarak Valilik ve İl Emniyet Müdürlüklerinin bilgilendirildiğini, bu genelgeyle Bulgaristan’dan göç edenlerin bir sorununun daha giderilmiş olduğunu belirten Öztürk, ‘’Bulgaristan’dan göç eden soydaşlarımız ve aileleri başta olmak üzere bu genelgenin tüm göçmen camiasına hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.    (Zeki Aras – İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
TürkiyeBulgaristan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.