banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Sağlık Bakanı 1 Nisan İtibariyle Vaka Sayılarını Açıkladı


Konuşmasına eski dünya geride kaldığını belirterek yeni dünya virüsün ortaya çıktıktan sonra değiştiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Koca açıklamasında; " Çok uzun yıllardan beri dünya bütün uluslar birleşmiş ortak bir düşmana karşı savaşıyor. İnsanlık buna ilk kez Tanık oluyor. bütün dünyada bilim insanları hastalık üzerine çalışıyor bilgi sürekli gelişiyor izolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor. mücadele temelde yayılmayı önleme hedefleniyor. o halde aşı çalışmalarını sürdüren bilim insanları Bize en başta ne diyor, Ona bakmak lazım"diye konuştu.
Basın toplantısında bugünkü verilerle ilgili de açıklamalarda bulunan sağlık Bakanı Koca şunları söyledi: "Ben bu arada bugünkü verileri de sizlere açıklamak istiyorum 1 nisan 2020 tarihi itbariyle son 24 saatte yapılan ses sayısı 14 bin 396, bugünkü vaka sayısı 2 bin 148 olduç. bugün hayatını kaybeden Vatandaşlarımızın sayısı 63 olurken 333 vatandaşımız iyileşerek taburcu edildiğini saygıyla söylemek istiyorum. bazı bilgiler endişe verici olabilir. endişe verici olarak da hazırlanmalı. Fakat şu konuda İçimiz rahat olmanız, hızlı tesbih gücümüz bu tespitlerle virüs Taşıyan hastaları izole ediyoruz dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklama ile toplam bugüne kadar 106 bin 799 kişiye tes yapıldı. yapılan testler sonrasında corona virüs hastalığına yakalanan hasta sayısı 15 bin 679 olurken toplam vefat eden insanlarımızın sayısı 277 oldu.
Sağlık bakanlığı veri toplsuna göre bugün itibariyle yuğun bakımda olan hasta sayısı 979 kişi olduğu belirtilirken, bunların 692 kişisi entübe hasta olduğu açıklandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.