banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

İngiltere referandum sonuçları ne oldu?

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmamasına karar vermek için yapılan referandum bu gün sabaha karşı sonuçladı. peki seçmen ne karar verdi? İngiltere AB'den ayrılacak mı? İngiltere'de oy oranları nasıl oldu? detaylar haberimizde...

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmamasına karar vermek için yapılan referandumda seçmenler ülkenin AB’den ayrılmasına karar verdi.


Birleşik Krallık, referandumda çıkan yüzde 52'lik oy oranıyla, AB'den ayrılma kararı aldı. Böylece AB tarihinde ilk kez bir ülke ayrılma kararı verdi.

İngiltere’de yaklaşık 33 milyon seçmen toplam 382 seçim bölgesinde sandık başına gitti. AB'den çıkma isteyen 17 milyon seçmen yüzde 52'lik oy oranını yakaladı. 15 milyon 812 bin seçmen ise yüzde 48 oyla AB’DE kalmaya oy verdi.

Öte yandan referandum sonuçları ekonomiye yansıdı. İngiliz sterlini değer kaybetmeye devam etti ve 1985 yılından bu yana dolar karşısında en düşük seviyesine indi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
İngiltereReferandumAB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.