banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Beyrut'ta iki intihar saldırısı: 41 ölü, 200 yaralı

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde, Lübnan Hizbullahı’nın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesinde, bir  alış veriş merkezinin de bulunduğu  kalabalık bir alanda iki patlama meydana geldi.

İntihar saldırısı olduğu belirtilen patlamalarda en az 41 kişi hayatını kaybetti, 200 kişinin de yaralı olduğu bildirildi.   Lübnan Kızıl Haç örgütü yaptığı açıklamada, ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Lübnan Polisin verdiği bilgiye göre, iki intihar bombacısı yaya olarak Borj Al Brajne semtindeki bir alışveriş merkezinin önünde saldırıyı gerçekleştirdi ve saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Patlamaların olduğu sırada bir yıldır toplanamayan Lübnan Parlamentosunda,  seçim yasası ve ülkenin Dünya Bankası'ndaki kredileriyle ilgili kanun tasarıları ile ilgili görüşmelerin yapıldığı öğrenildi.  

Patlamaların ardından parlamentoda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Meclis Başkanı Nebih Berri, oturumun Cuma gününe ertelediğini duyurarak görüşmeleri sonlandırdı.

Hizbullah’ın etkin olduğu Beyrut’un bu bölgesine yönelik,  en son Haziran 2014’te bir intihar saldırısı yaşanmıştı. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.