banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Suriyeli sığınmacılar yerli nüfus sayılacak, İşte Urfa'daki Suriyeli sayısı

Bir yandan hummalı bir çalışma yürütülürken bir yandan da tarafların görüşleri alınıyor. Hazırlıklara ilişkin KARAR’a bilgi veren AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Eşref Fakıbaba, bu dönem Meclis’e sevk edilmesi planlanan düzenlemeyle, belediyelerin yükünün hafifletileceğini söyledi.


Fakıbaba, yeni düzenlemeyle belediye gelirlerinde artış yaşanacağını belirtti. Mevcut düzenlemede İller Bankası’nın belediyelere nüfus oranına göre pay verdiğini hatırlatan Fakıbaba, yapılacak değişiklikle Suriyeli mültecilerin de yerli nüfustan sayılacağını belirterek, şöyle dedi: “Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Hatay gibi illerimiz ne kadar Suriyeli misafir kabul etmişse gelirleri de o kadar artacak. Yani mevcut nüfuslarına Suriyeliler de dahil edilecek. Diyelim ki Şanlıurfa’daki resmi Suriyeli sayısı 500 bin ise, nüfusuna 500 bin ilave olacak. Bu hesapla şehirlerimiz İller Bankası’ndan paylarını alacak.”


İMAR DÜZENLEMELERİ

Değişiklik ile belediyelerin imar planı uygulamasına da sıkı denetim gelecek. Fakıbaba, “İmar düzenlemelerinde bazı rahatsızlıklar oluyordu ama şimdi o rahatsızlıklar kalkacak. Daha şeffaf daha denetlenebilir bir durum ortaya çıkacak” bilgisini verdi.


BELEDİYE HİZMET VERMEZSE DEVLET DEVREYE GİRECEK

Düzenlemede dikkat çeken bir ayrıntı da belediyelerin asli hizmetleriyle ilgili. Fakıbaba, öngörülen değişikliği şöyle özetledi: Farz edelim belediye çöpünü toplamadı. Komisyon kurulacak, çöp toplanacak. O toplama karşılığında ne kadar masraf gitti? 10 lira. O, 10 lira belediyenin İller Bankası’ndan gelen hissesinden düşürülecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.