banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Ayağı kırık babaları için plastik topluyorlar

İslam âleminde meydana gelen savaşlardan dolayı yurtlarını terk eden yüzbinlerce insanın mağduriyeti devam ediyor. Filistin’de meydana gelen savaştan dolayı Türkiye’ye geçerken annesi ve kardeşleri Suriyeli askerler tarafından alıkonulan Filistinli Sukayr kardeşler, ayağı kırıldığı için çalışamayan babalarına bakmak için sokaklarda plastik topluyor.

Annesinin ve iki kardeşinin Suriye sınırını geçerken yakalandığını belirten babası ve küçük kardeşiyle birlikte Türkiye’ye sığındıklarını annesini ve kardeşlerini çok özlediğini söyledi.

Babasının inşaatta çalışırken ayağı kırıldığını ifade eden Halit Sukayr,”Babam bize bir ev kiraladı orada kalıyoruz. Babam inşaata çalışarak geçimimizi sağlıyordu. Ama bir gün kayarak ayağı kırıldı. İşte ondan sonra sıkıntılar çektik. Evde yiyecek bir şey kalmayınca mecburen biz çalışmak zorunda kaldık.” diye konuştu.

Küçük kardeşi ile beraber sokak ve parklarda plastik malzeme toplayarak evlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Halit Sukayr, hayır sahiplerinden tek isteğinin kendilerine giysi ve yiyecek yardımında bulunması olduğunu ifade etti.

Anne ve kardeşlerinin üç aydır Suriye’deki Yermük kampında tutulduğunu belirten küçük kardeş İbrahim Sukayr ise annesini ve kardeşlerini çok özlediğini belirterek hayırseverlerin kendilerine yardım etmelerini istedi. (Osman Gülebak-A.Hakim Bulut-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaFilistin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.