banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Angela Merkel Suriyelilerle ilgili açıklama yaptı

Suriye’de yaşanan drama ilişkin bir hafta önce insani yardımlar konusunda Münih’te varılan anlaşmanın yerine getirilmesini ve Halep’e insani yardımın ulaşmasına olanak sağlanmasını gerektiğini belirten Merkel, her ne kadar Suriye’nin bazı bölgelerine bu yardımın gitmişse de özellikle Halep konusunda çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.  

Merkel, iki gün süren Avrupa Birliği Lider Zirvesi’nde, "Suriye'de, müzakere yoluyla sivil halkın kendisini güvende hissedebileceği sınırlı bölgelerin belirlemesinden yana görüşlerimizi ifade ettik." diye belirtti.

Cenevre görüşmelerinin yeniden başladığını ifade eden Merkel, şunları söyledi: “Bu konunun ön planda olması lazım. On binlerce kişi bombalanacaklarından dolayı korku ve endişe duyuyorsa, tam da bu bölgelerin bombalanmamasının mümkün olması lazım. Esed rejimini ve onun destekçilerini burada müzakere yoluyla çözümü mümkün kılmaya özellikle davet ettik.”

Merkel ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de telefonda görüştüğünü, kısa bir zaman içinde 28 AB üyesi ülke ve Türkiye ile bir zirve yapılacağını açıkladı. Merkel, bu zirvenin ne zaman yapılacağı konusunda şu an herhangi bir tarihin belirlenmediğini sözlerine ekledi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.