banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Alman Gazeteci'den Türkiye'ye Büyük Övgü!

Alman gazeteci iki ülkeye giriş çıkışları kıyasladı
Ülkemizin koronavirüse karşı izlediği politika uluslararası kamuoyunda takdirle karşılanırken, Türkiye'ye gelen Alman gazeteci Goldmann, ülkesinin önlemlerde yetersiz olduğunu Türkiye kıyaslamasıyla gözler önüne serdi.

KORONAVİRÜSÜ 15 DAKİKADA TESPİT EDEN BULUŞ!GALERİNİN DEVAMI
Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken Çin'in Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından bu virüse ilişkin yeni bir gelişme yaşandığını duyurdu. Dünya genelinde binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüsü 15 dakikada tespit eden bir test üretildiği açıklandı.

Türkiye, virüse karşı aldığı önlemlerle uzun süre vaka görülmeyen ülke konumunda yer aldı. İlk vaka 11 Mart'ta görüldü, dün gece itibariyle sayı 18'e yükseldi. 

Koronavirüsün ilk görüldüğü Aralık ayından beri önlemler alan Türkiye'nin izlediği politika uluslararası kamuoyunda da takdirle karşılanıyor. Türkiye'ye gelen Alman gazeteci Fabian Goldmann da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda önemli ifadeler kullandı. 

Türkiye'ye girişinde kendisine uçakta bilgilendirme yapıldığı ve ne kadar kalacağının sorulduğunu belirten Goldmann, Almanya dönüşünde sadece kimlik gösterip geçtiğini belirtti. Goldman'ın sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"1 hafta önce Türkiye’ye girişim; uçakta bilgilendirme, özel & iletişim bilgileri hakkında form doldurma, nerde ne kadar kaldığım/kalacağım hakkında sorgu, her köşede dezenfektan. Bugün Berlin’e girişim; kimlik makinasından otomatik geçiş, sorgu sual yok."
Kaynak:Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.