banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Alman basını: Biz düşünürken Erdoğan yapıyor

 

Haber şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyor. Bu amaca ulaşmak için Başbakan Erdoğan İstanbul'da dev altyapı projelerini başlatıyor.

ERDOĞAN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

 Daha hızlı daha yüksek daha büyük… Türkiye Cumhuriyeti 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyor. Bu amaca ulaşmak için Başbakan Erdoğan İstanbul'da dev altyapı projelerini başlatıyor. Projelerin en heyecan verici olanı milyonluk metropolün kuzeyine yapılması planlanan havalimanı. Bu havalimanının dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması planlanıyor. Berlin hâlen yeni bir havalimanının hayalini kurarken İstanbul'da somut adımlar atılıyor. Erdoğan, tıpkı diğer mega projelerinde olduğu gibi, bu projeyi de kendi meselesi olarak görüyor. Erdoğan elbette cumartesi günkü temel atma törenine bekleniyor.



 

Bu havalimanında yılda 150 milyon yolcunun ağırlanması bekleniyor. Karşılaştıracak olursak Almanya'daki Frankfurt havalimanında geçen yıl 58 milyon yolcu ağırlandı. Hükûmete yakın basın kuruluşlarında, yapılması planlanan havalimanının dünyanın en büyük havalimanı olacağına ilişkin haberler yayımlandı. Çıkan haberlere göre havalimanı 2018 yılının sonunda tamamlanacak.

     İstanbul'daki yeni havalimanının inşası ve işletmesi ile ilgili geçen yılki ihaleyi 22 milyar avrodan daha yüksek bir teklif sunan Türk firmalarından oluşan bir konsorsiyum kazandı. Havalimanının Türkiye'nin en büyük uçak şirketi olan Türk Hava Yollarının Türkiye'deki merkezi olarak hizmet etmesi planlanıyor. Diğer taraftan Türk Hava Yollarının rakibi olan Lufthansa şirketinin yüzde 49'u devlete ait ve Lufthansa da hızlı bir tempoda filosunu ve güzergâh ağını hızla genişletmeye başladı.

     Türk Hava Yollarının büyüme isteği Türkiye’nin ekonomi alanındaki çabasını da gösteriyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan bu ayın başında Anadolu Ajansına verdiği bir demeçte, "Dünya'yı geçtik, havada rakip tanımıyoruz." dedi. Elvan, Türkiye’nin 2002 yılında sadece 60 yurt dışı varış noktasına uçtuğunu bugün ise bu rakamın 234'ü bulduğunu vurguladı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.