banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Akçakale Şehitleri için Valilikte tören düzenlendi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda şehit olan Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve vergi dairesi gelir uzman yardımcısı Cihan Güneş için Şanlıurfa Valiliği önünde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene, şehidin yakınları, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan, Ahmet Akay ile Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye,Eyyübiye ve Karaköprü ilçe belediye başkanları, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ile kurum amirleri ve askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Vergi Dairesi Gelir Uzman Yardımcısı Cihan Güneş'in öz geçmişi okundu, dualar edildi.

Muhammed Omar'ın annesi Fatina Hadbe, babası Muhammed Hani ve kardeşleri, tören öncesi tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Cihan Güneş'in babası Süleyman Güneş'te Türk bayrağına sarılı oğlunun tabutuna sarılarak, ağladı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, şehitlerin ebediyete uğurlanması için bir araya gelindiğini belirterek, "Bizim inancımız gereği Peygamberimiz'e komşuluk olarak tabir ettiğimiz ve bir insanoğlunun erişebileceği en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesini ve madalyasını hem göğsüne hem de ailesinin göğsüne ilelebet asan şehitlerimizi cennete, Peygamberimiz'in komşuluğuna uğurlayacağız." dedi.

"Milletimiz TSK'nın Yanındadır"

Vali Erin, bölgenin terörden arındırılmasının ardından Suriyelilerin güvenli bölgelere dönmesinin amaçlandığını aktararak, "Milletimiz 7'sinden 70'ine bütün unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, buralarda görev alan personelimiz ve milletimizin bütün fertleri, TSK'nın zaferlerle dolu tarihine yenisini eklemek için dua ederken, öbür taraftan da üzerine düşen her türlü vazifeyi çekinmeden, tereddüt etmeden yerine getirme kararlılığı içindedir." diye konuştu.

Erin, terör örgütünün son saldırıda bir kez daha bebekleri katlettiğini vurgulayarak, "İsmi ne olursa olsun, PKK, PYD, YPG ve diğer terör örgütlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırlarını, bütünlüğünü, bağımsızlığını tehdit etmesine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Güneş'in tabutu, askerler tarafından omuzlanarak memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine gönderilmek üzere cenaze aracıyla Şanlıurfa GAP Havalimanı'na, Muhammed bebeğin cenazesi ise Akçakale ilçesine gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.