banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

ABD'den Tehdit Gibi Açıklama: İlişkileri Düzeltmek İstiyorsanız...

Konu ile ilgili olarak İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Türkiye, Washington ile ilişkileri düzeltmek istiyorsa, S-400'lerden kurtulması gerekir" denildi.
Beyaz Saray'da 13 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump görüşmeyi "mükemmel" diye nitelemişti. yapılan görüşmeler sonrasında iki liderin S-400 krizinin çözümü konusunda ilerleme kaydedip kaydetmediği açıklık kazanmamıştı. Görüşmenin ardından, S-400 savunma sisteminin F-35 savaş uçakları için tehlike oluşturup oluşturmadığının incelenmesi için bir mekanizma oluşturulmuştu.

"YA YOK EDİN, YA İADE EDİN YA DA ONDAN KURTULUN"

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili adının açıklanmaması kaydıyla gazetecilere, Türkiye-ABD-S-400 ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan son dakika haberine göre yetkili, "Türkiye, Rus savunma sistemini ya yok etmeli, ya iade etmeli ya da bir şekilde bundan kurtulmalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.