banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

ABD Coronavirus Ölümleri İçin En Kötü Durum Tahmini

Ajansın en iyi hastalık modellerinden biri olan Matthew Biggerstaff, grubun telefon görüşmesinde, virüsün özelliklerine dayanarak, virüsün özelliklerine ve virüsün şiddetine dair tahminler de dahil olmak üzere dört olası senaryo ile sundu. neden olabileceği hastalık. The New York Times tarafından gözden geçirilen varsayımlar, virüsün popülasyonda nasıl yırtılabileceğini ve neyi durdurabileceğini modellemek için yaklaşık 50 uzman ekiple paylaşıldı.
 
CDC'nin senaryoları nüfusun yüzdeleri cinsinden tasvir edilmiştir. Virüslerin nasıl yayıldığına dair basit modeller kullanarak bağımsız uzmanlar tarafından mutlak sayılara çevrilirken, yavaş bulaşmaya yönelik hiçbir işlem yapılmazsa en kötü rakamlar şaşırtıcı olacaktır.

Bir projeksiyona göre, ABD'deki 160 milyon ila 214 milyon kişi salgın boyunca enfekte olabilir. Uzmanlar, bunun aylar hatta bir yıldan fazla sürebileceğini, enfeksiyonların daha kısa dönemlerde yoğunlaştığını, farklı topluluklarda zaman içinde sendelediğini söyledi. 200.000 ila 1.7 milyon kadar insan ölebilir.

Ve CDC'nin senaryolarına dayanan hesaplamalar, ABD'de 2,4 milyon ila 21 milyon insanın hastaneye yatırılmasını gerektirebilir ve potansiyel olarak ülkenin sadece yaklaşık 925.000 personeli olan hastane yatağı bulunan tıbbi sistemini ezebilir . Bunların onda birinden azı kritik hastalığı olan insanlar içindir.
 
Bu senaryoları körükleyen varsayımlar, şehirlerin, eyaletlerin, işletmelerin ve bireylerin, bazıları diğerlerinden daha az agresif davransa bile, yavaş iletim için adımlar atmaya başlamasıyla azaltılmaktadır. CDC liderliğindeki çaba, projeksiyonları kamuoyuna açıklanmamış olsa da, müdahalelerin en kötü sayıları nasıl azaltabileceğini gösteren daha sofistike modeller geliştiriyor.

“İnsanlar davranışlarını değiştirdiğinde,” diyor Johns Hopkins Whiting Mühendislik Fakültesi'nde salgın modelleri modelleyen doçent Lauren Gardner, “bu model parametreleri artık geçerli değil”, bu nedenle kısa vadeli tahminlerin daha doğru olması muhtemeldir. “Uygun şekilde hareket edersek iyileştirilmesi gereken çok şey var.”

Bu eylemler arasında virüs testi, temasları izleme ve kitle toplantılarını durdurarak, evden çalışarak ve seyahatleri durdurarak insan etkileşimlerini azaltmak yer alır. Sadece son iki günde, birden fazla okul ve kolej kapatıldı, spor etkinlikleri durduruldu veya ertelendi, Broadway tiyatroları karardı, şirketler çalışanların ofise gitmesini engelledi ve daha fazla insan hijyen önerilerini takip ettiklerini söyledi.

Times, halka açık olmayan CDC sunumunun ekran görüntülerini toplantılara katılmayan birinden aldı. Times daha sonra verileri katılan birkaç bilim insanıyla doğruladı. Florida Üniversitesi İstatistik ve Kantitatif Hastalıklar Merkezi eş başkanı Ira Longini'ye göre, senaryolar 28 Şubat'a kadar geçerli olarak işaretlendi, ancak “kabaca aynı” kaldı. Grubun toplantılarına katıldı.
 
CDC modelleme çabasıyla ilgili röportaj taleplerini reddetti ve yorum yapmak için Beyaz Saray Coronavirus Görev Gücü'ne bir talepte bulundu. Görev gücü sözcüsü Devin O'Malley, üst düzey sağlık görevlilerinin bulguları gruba sunmadığını söyledi.

CDC'nin dört senaryosundaki varsayımlar ve yeni sayısal tahminler, bağımsız uzmanlar tarafından geliştirilen diğerlerinin kapsamına girmektedir.

Longini, CDC rafine etmesine yardımcı olduğu senaryoların kamuya açıklanmadığını, çünkü hiçbir belirti göstermeyen veya sadece hafif olan kişilerden ne kadar iletim olabileceği de dahil olmak üzere bazı önemli yönler hakkında belirsizlik kaldığını söyledi.

“Salgın üzerinde ve virüs hakkında bilinenler üzerinde düzgün bir şekilde çizim yapan bilimsel olarak geçerli bir modelleme yaptığımızdan emin olmak için çok ama çok dikkatli davranıyoruz” dedi, basit hesaplamaların yanıltıcı ve hatta tehlikeli olabileceğini söyledi. “Kazanamazsın. Eğer aşırıya kaçarsan, herkesi paniğe kaparsın. Eğer bunu yaparsanız, şikayetçi olurlar. Dikkatli olmalısın."

Ancak, ülkenin en iyi uzmanlarının virüsün ülkeyi nasıl tahrip edebileceğine ve hangi önlemlerin onu yavaşlatabileceğine dair bir anlayış olmadan, Amerikalıların ölümleri de önleyebilecek sosyal olarak yıkıcı adımları ne kadar ileri götürecekleri veya kabul edecekleri belirsizliğini koruyor. Ve ne kadar çabuk hareket edecekler.
 
Önceki salgın hastalıklar üzerinde yapılan çalışmalar, uzun süredir görevli görevlilerin insanları uzaklaşmaya ve kendilerini korumaya teşvik etmek için ne kadar uzun süre beklediklerini, bu önlemlerin hayat kurtarmak ve enfeksiyonları önlemede daha az yararlı olduğunu göstermiştir.

Gaziler Departmanı'nda halk sağlığı için kıdemli bir tıbbi danışman olan Dr. Obama ve Bush yönetimleri sırasında Beyaz Saray'da işler ve tıbbi hazırlık politikası eski müdürü. “Yangın söndürücüyü erken çeken topluluklar çok daha etkilidir.”

Gripten Coronavirüse
Biggerstaff senaryolarını haftalık olarak ABD'deki salgının etkilerini modellemek için yapılan bir toplantıda sundu. Katılımcıları virüsün ortaya çıkmasından önce birkaç aydır potansiyel bir grip salgını modellemişlerdi. Longini, “Biz sadece bir tür iyileştik, yeniden değiştik,” dedi. “Öncelik şimdi koronavirüs.”

Dört senaryo farklı parametrelere sahiptir, bu yüzden projeksiyonlar çok geniş aralıktadır. Çeşitli şekilde, koronavirüsü olan her bir kişinin iki veya üç kişiye bulaşacağını varsayarlar; hastaneye yatış oranının yüzde 3 veya 12 olacağı; ve semptomları olan insanların yüzde 1'inin veya yüzde dörtte birinin öleceği. Bu varsayımlar, virüsün Çin de dahil olmak üzere diğer bağlamlarda nasıl davrandığına dair bilinenlere dayanmaktadır.

Diğer haftalık CDC modelleme toplantıları, virüsün uluslararası olarak nasıl yayıldığına, okulların kapatılması gibi topluluk eylemlerinin etkisine ve ülkenin sağlık sisteminin ihtiyaç duyabileceği solunum cihazı, oksijen ve diğer kaynakların tahminine odaklanıyor.

CDC'den kamu projeksiyonlarının yokluğunda, dış uzmanlar boşluğu doldurmak için özellikle sağlık hizmetlerine girdiler. Hastane liderleri federal hükümetten önümüzdeki haftalarda neler olabileceği konusunda daha fazla rehberlik çağrısında bulundular.

Şiddetli grip mevsimleri bile ülke hastanelerini otoparklarda çadır kurma ve insanları günlerce acil serviste tutma noktasına kadar zorlamaktadır. Nebraska Üniversitesi Tıp Merkezi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve halk sağlığı uzmanı Dr. James Lawler, Coronavirus'un bu hastalık yükünün beş ila 10 katına neden olması muhtemeldir. Hastaneler “şimdi çalışmaya başlaması lazım” dedi, “bir sürü insanla ilgilenmeye hazırlanmak için.”


Lawler kısa süre önce Amerikan Hastane Birliği tarafından toplanan özel bir web seminerinde Amerikan hastane ve sağlık sistemi yöneticilerine kendi “en iyi tahmin” projeksiyonlarını sundu. ABD'de 96 milyon insanın enfekte olacağını tahmin etti. Her yüz kişiden beşi hastaneye yatırılmaya ihtiyaç duyacaktır, bu da beş milyona yakın hastaneye başvuru, yoğun bakım gerektiren hastaların yaklaşık iki milyonu ve ventilatör desteğine ihtiyaç duyanların yaklaşık yarısıdır.

Lawler'ın hesaplamaları, muhafazakar olduğunu söylediği 480.000 ölüm önerdi. Buna karşılık, yaklaşık 50.000 20.000 kişi griple ilgili hastalıklardan bu sezon öldü mevsimsel grip aksine CDC göre, nüfusun tamamı yeni coronavirüsle duyarlı olduğu düşünülmektedir.

1918'den ipuçları
Uzmanlar, bu projeksiyonların harekete geçmesi ve hızla harekete geçmesi için kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Yeni enfeksiyonlar bir anda zirveye çıkmak yerine zamanla yayılabilirse, hastanelerde daha az yük ve daha düşük bir ölüm sayısı olacaktır. Modelciler, yayılmayı yavaşlatmanın paradoksal olarak salgının daha uzun sürmesini sağlayacak, ancak daha hafif olmasına neden olacak.

Çarşamba günü Hastalık Modelleme Enstitüsü tarafından yayınlanan bir ön çalışma, Seattle bölgesinde, sosyal mesafeyi - insan gruplarıyla teması sınırlandırarak - yüzde 75 oranında artıracağının, önümüzdeki ay gerçekleşen enfeksiyonlardan kaynaklanan ölümlerin önümüzdeki aylarda 400'den 30'a düşebileceğini öngördü. bölgesi.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci'nin Salı günkü bir brifingde alıntıladığı yakın tarihli bir makalede, Çin'in salgının merkez üssü dışındaki şehirlerde uyguladığı hızlı ve agresif karantina ve sosyal uzaklaştırma önlemlerinin elde edildiği sonucuna varılıyor. başarısı. “Çoğu ülke sosyal uzaklaşma ve hijyen müdahalelerini ancak yaygın bulaşma belirgin olduğunda deniyor. Bu, virüse yayılması için haftalarca süre tanıyor. ”Dedi.

Mecher, “Toplumda bir ölüm olduğunda, zaten çok vakanız var” dedi. “Bu, hızlı hareket eden bir şeyiniz olduğunda salgının nerede olduğu hakkında değil, nerede olduğu hakkında bilgi veriyor.” “Yıldız ışığını düşünün. Bu ışık artık değil, buraya gelmesi ne kadar zaman aldıysa. ”
 
Tek hedefli bir adımın - okulu kapatma veya kitle toplantılarında bir sınırlama - bir salgını tek başına durduramayacağını söyledi. Ancak İsviçre peynirinde olduğu gibi, bunları birlikte katmanlamak etkili olabilir.

Bu sonuç tarihle desteklenmektedir.

CDC'nin aktardığı tahminlere göre, Amerika Birleşik Devletleri'ni vuracak en ölümcül salgın, yaklaşık 675.000 Amerikan ölümünden sorumlu olan 1918 İspanyol gribi oldu .

Hastalık Modelleme Enstitüsü , yeni koronavirüsün 1918 gribi ile kabaca eşit olarak bulaşabildiğini ve klinik olarak biraz daha az şiddetli olduğunu ve geçtiğimiz yüzyıldaki diğer tüm grip virüslerine kıyasla hem bulaşıcılık hem de ciddiyetinde daha yüksek olduğunu hesapladı .

Dr. Mecher ve diğer araştırmacılar, bu salgın sırasında bir yüzyıl önce ölümleri incelediler ve o zamanlar Amerika'nın üçüncü ve dördüncü büyükleri olan Philadelphia ve St Louis de dahil olmak üzere çeşitli şehirlerin deneyimlerini karşılaştırdılar. Aynı yılın Ekim ayında Amerika'nın genel cerrahı Dr. Rupert Blue, yerel makamları okulları, kiliseleri ve tiyatroları gibi “toplumları salgınla tehdit edildiyse tüm halka açık toplanma yerlerini kapatmaya” çağırdı. “Ülke çapında bir kapanış emrini yürürlüğe koymanın bir yolu yok,” diye yazdı “çünkü bu bireysel topluluklara bağlı bir konudur.”

Louis Belediye Başkanı bu tavsiyeyi çabucak aldı ve birkaç haftalığına kapanarak “tiyatrolar, hareketli resim gösterileri, okullar, havuz ve bilardo salonları, Pazar okulları, kabare, zâviye, dernekler, halk cenazeleri, açık hava toplantıları, dans salonları ve kongreler daha fazla bildirim. ” Ölüm oranı yükseldi, ancak o sonbaharda nispeten düz kaldı.

Buna karşılık, Philadelphia bu önlemlerin hiçbirini almadı; oradaki salgın Dr. Blue'nun uyarısından önce başlamıştı. Ölüm oranı hızla yükseldi.

Salgın hastalığının hızı ve ölümcüllüğü, koronavirüs salgınının yaptığı gibi o zaman da doktorları kandırdı. Bazıları sağlıklı insanların başkalarını daha fazla risk altında korumaya yardımcı olmak için kişisel önlemler almalarını zorlaştırdı.

Modern toplumlar o zaman var olmayan araçlara sahiptir: gelişmiş hastaneler, kabaca bir yıl içinde aşı üretme olasılığı, teşhis üretimi. Ancak diğer işaretler daha endişe vericidir.

Dünya nüfusu, 1918 gribinden bir yıl önce yaklaşık üç kat büyüklüğünde , 65'in üzerinde 10 ve 30'un üzerinde 85'in üzerinde insanın yaklaşık 10 katı. . İtalya'da hastaneler o kadar bunalmış ki ventilatörler rasyonel hale getiriliyor.

Hong Kong Üniversitesi'nde nüfus sağlığı profesörü Dr. Gabriel Leung “Onları korumamız çok önemli” dedi. Nature Medicine dergisinde yayınlanmak üzere kabul edilen çalışmalarda, virüslü semptomatik kişilerin yüzde 1,5'inin öldüğünü tahmin etti. O ve kariyerlerini modellemeye adamış diğerleri, zaten koronavirüsle savaşan diğer ülkelerin deneyimlerine bakmanın, ABD'de ne yapılması gerektiğini bilmek için tek şey olduğunu söyledi.

Harvard'da bulaşıcı bir hastalık uzmanı olan Dr. Michael Callahan, “Tüm ABD şehirleri ve eyaletleri, bizden önce gelen şehirlerin doğal denemesine, yani Singapur ve Hong Kong'un mükemmel tepkisine sahiptir” dedi. Bu ülkeler okul kapanışlarını gerçekleştirdi, toplu toplantıları ortadan kaldırdı, evden çalışma gerektirdi ve toplu taşıma ve altyapılarını titizlikle dekontamine etti. Ayrıca yaygın testler de yaptılar.

Callahan, “Patlayıcı bir salgını sabit bir duruma indirgeyebildiler” dedi.

Yaklaşan bir kasırgada olduğu gibi, Dr. Mecher, “Güneş parlarken ve esinti hafif olduğunda potansiyel olarak çok yıkıcı eylemler yapmanız gerekiyor” dedi.

Sonrası ABD Koronavırusu Ölümlerin En kötü durum tahmin birinci çıktı
 New York Times 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.