banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

2. Ordu Komutanı Huduti Suriye sınırında

Süleyman Şah operasyonunun ardından Şanlıurfa sınırında hareketlilik devam ediyor. Suriye sınırına tamamıyla askeri araçların konuşlandırıldığı Şanlıurfa’ya gelen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, sınırda incelemelerde bulundu.

 

2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti, helikopter ile 3. Hudut Alayı 7. Hudut Bölük Komutanlığına geldi.  Daha sonra Süleyman Şah Türbesinin taşınacağı Suriye Eşmesinde incelemelerde bulunan Huduti, burada askeri yetkilerden bilgi aldıktan sonra helikopterle bölgeden ayrıldı.

 

Öte yandan operasyona katılan birlikler geri dönerken Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun tahliyesi için yapılan operasyonda kullanılan tankların ise Birecik'e bağlı Göbeklitepe köyünde TIR’lara yüklenerek geri gönderildiği görüldü.

 

Ayrıca askeri yasak bölge ilan edilen Mürşitpınar sınır kapısından Suriye'ye geçişlere izin verilmeye başlandı. Evlerine dönmek isteyen Kobanililer sınır kapısında yoğunluk oluşturdu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.