banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

15 ÖSO askeri öldü, 35 yaralı - TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

 

Genelkurmay Başkanlığınca yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nda IŞİD'e ait 9 binanın imha edildiği, 63 IŞİD hedefine 301 atış yapıldı. Operasyonda 15 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri öldü, 35 asker de yaralandı.

Ayrıca açıklamada, "Koalisyon güçleri tarafından, Ziyadiyah, Bahrutah, Duvaybık, Aktarin (2) ve Türkmen Barı (6) bölgelerinde tespit edilen DEAŞ TÖ unsurlarına yönelik icra edilen 11 hava harekâtı sonucunda, 13 DEAŞ unsuru etkisiz hale getirilmiş, DEAŞ unsurlarınca kullanıldığı keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 4 bina, 3 araç (2’si EYP yüklü) ve 1 havan imha edilmiştir" denildi.

Hava harekâtında, Aktarin, Türkmen Barı ve Dabık’ta bulunan 9 hedefe 10 bomba atılmış ve IŞİD'de ait silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina imha edildiği kaydedildi.

 

Kaynak: http://www.ilkha.com/haber/42775/tsk-15-oso-askeri-oldu-35-yarali

Anahtar Kelimeler:
TSKFırat Kalkanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.