banner2


Dünya fani, ecel anidir. Dünyanın sona ermesi için kıyametin kopması lazım onu da Allahtan başka  kimse bilmez.
Bilim adamları iklim değişikliğinden bahsediyorlar. Meclislerinden kararlar çıkarıyorlar. Iklim değişikliğini dert edinenler, Kendi tapınak buluşları ve kokmuş düzenleri ile Dünyayı doğayı yaşanmaz hale getirenler, Öcelikle köle, kapitalist, vurguncu, yalancı, kemirgen düzenlerini değiştirsinler. Dünya gül gülistanlık olur.
Bu talan düzenlerinin failleri ve maşalarına da bu dünya kalmaz. Geçmişte yapanlara kalmadığı gibi. Denizleri, Ormanları, Havayı suyu, dağları, Ovaları, çevreyi talan ve bozanlar, Allah'ın yeryüzündeki sünnetullahı olan iklimi, mevsimleri, Coğrafya kanunlarına etkide bulunmak istiyorlar.
Yiyecek,içeceklerin hepsinin genleri ile uğra şanlar,tohumları bozanlar,doğal olan her şeyi hormonlaştıranlar,temiz meyve,seb ze yedirmeyi halkına vadediyorlar.Bazıları bu asra teknoloji Asrı diyorlar.Bende aci zane bu asra savaşlar asrı,güçlünün güç süzü ezen asrı diyorum. Çünkü savaşların olduğu yerde huzur yoktur. Amerika Afganistanı 20 Yıl sömürmüş, Öldürmüş, sakat bırakmış, aç bırakmış, milyonlarca insanı göçe zorlamış, aileler dağılmış, gözyaşı dinmemiş, sonunda mazlum
Afgan halkına yenik düşmüş, arkasındada yüz yıl çözülemeyen sorunlar bırakmış, kimse hesap sormamış, soramamış,10 mazlumu İşit diye sehven öldürmüş diye, tazminat ödeyecekmiş, hangi kanun ve hukuka göre bu kanlı işgalci tablolara, hukuksuzluğa maşalar da imha, tahribin ortaklarıdır.
Bunu misal olsun diye yazdım. Irak,Suriye, Libya, Filistin, keşmir, Yemen, Maymar vs.mekanlar savaşlarla mazlum halkların yeraltı yer üstü zenginlikleri talan ve gasp edilmiş zorbalardan kimse hesapta sormamış. bu vampirlerde güya dünyaya yön veriyorlar sözde BM. İnsan hakları mah. Adalet divanı gibi kurumlarıda varmış, kimi koruduklarıda ortadadır.Tarih; zorbalar, katiller, işgalciler, Irkçılar, Mezhepçiler, Saltanat severler, Öz ifade ile Dünyada kendilerini Tapınak, Kurtarıcı görenler gelmiş geçmiştir.
Toprak onlarıda yutmuş, etraflarındaki şövalyeler bile onları terk etmiş, Dünya onlarada kalmamış, esameleri bile okunmuyor. Eser bırakan, Adil davranan,İnsan ların dertlerini dert edinen, çözüm üreten, Irkçılıktan uzak, savaş değil, barıştan yana rabbena hep bana değil, her kese eşit paylaşım için çaba gösterenlerde bu fani Dünyaya gelmiş, geçmiş, toprak onlarıda yutmuş, Dünya bunlara da kalmamış, iyilikte iz bırakanlar ise, hep minnetle yad edilmişlerdir. Ne mutlu toplumun dertlerini dert edinen, çözüm üretenlere...
Elinizden geliyorsa insanlığa iyilik yapın Dini,Dili, mezhebi aranmaksızın. Unutmayın Dünya kimseye kalmaz.Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.