banner2


Bir mübarek zaman dilimi daha.
    Durup düşünmek, muhasebe yapmak ve yanlışlardan vazgeçip yeni kararlar almak için yeni bir fırsat. Bir gök sofrası.
    İslam dünyası yine karışık. Yine işgaller, kardeş kavgası, yine kan, yine gözyaşı…
    Ve ülkemiz… Onca güzelliği gölgeleyen çirkinlikler, kötülükler… Ve hepsinin üzerine sızan kan. Ocaklara düşen ateş. Gencecik, hayatının baharında, yarınlara dair hayaller kurarken toprağa düşen canlar. Ve onların baba ocağında sele dönen gözyaşları… Baba olmak, ana olmak hiç bu kadar zor olur muymuş, bilmiyorum.
    Neyi paylaşamıyoruz? Böyle bir acıya değen ne var şu dünyada?
    Ne olacak bu gidişin sonu?
    Her birimizin ömür sermayesi tükeniyor gün be gün. Er veya geç o gün bizim için de gelecek. Ve her şeyi bırakıp gideceğiz. Bir tek dünyada iken yaptığımız ameller gelecek bizimle beraber. Uğruna mücadele edilen şeyin buna değmesi lazım. Değiyor mu peki?
    Ah, hala mal uğruna, mevki, makam, servet, şöhret vb uğruna helal, haram dinlemeyen, her yolu mubah gören, böyle yaptığı için de kendini akıllı zanneden insanlar, insancıklar… Yolculuk nereye? Ne var bu yolun sonunda? O yoldan gidenlerin akıbeti yeterince uyarıcı değil mi?
    Kalbi kin, intikam duyguları ile dolu olanlar. İntikam alınca ne geçecek elinize? Ne tatmin eder sizi?
 Kıskançlık ateşinde kavrulanlar. Rabbinizin taksimini mi beğenmiyorsunuz?
Kibre kapılanlar. Rabbinizin verdiğinden başka neyiniz var? Sizin olmayan şeylerle kibirlenmek neyin nesi?
Kul hakkı yiyenler. Allah’ın bile affetmediği bir suçu işlerken hiç korkmuyor musunuz?
Anasına, babasına karşı gelenler. Şu dünyada ana babayı razı etmekten daha garantili bir sevap var mı? Gece gündüz ayaklarını öpsek, değer.
Bu gece Rabbinden af isteyecek olanlar. Siz kendi hakkınızı affetmezken hangi yüzle kendi affınızı isteyeceksiniz?
İşte, sırası gelen gidiyor? Kim bilir bizim sıramız ne zaman?
Bu gece hürmetine arınmalı değil miyiz? Günahın kiri rahatsız etmiyor mu? Affetmek varken, sevmek varken, affetmenin ve sevmenin huzuru, güzelliği varken, ne gerek var ötesine?
Rabbim, tüm İslam dünyasını her türlü asabiyet duygularından arındırsın inşallah. Irkçılığın açık koyu her renginden, aşiretçilikten, bölgecilikten, mezhepçilikten, cemaatçilikten(cemaatli olmak başka, cemaatçi olmak başka) korusun inşallah.
Şu uçurumun kenarından alsın, bizi birbirimize kardeş yapsın, ümmet bilincine erdirsin inşallah.
Bizi birbirimize düşürmek isteyen iç ve dış düşmanlarımıza fırsat vermesin, onlara da hak ettikleri karşılığı versin inşallah.
Yüreklerimizden her türlü olumsuz duyguyu kaldırsın, sevgi ve merhamet doldursun. Güzel ahlak, sağlam kişilik ve salih ameller nasip etsin.
Rabbim dualarınızı kabul etsin.
Hepimizi daha güzel zamanlara kavuştursun inşallah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.