banner2

Bizi yoktan var eden, her şeyden haberdar eden Rabbimiz Kuran-i kerimde şöyle buyurur. " SEN VE SENİNLE BBERABER TEVBE EDENLERLE BİRLİKTE EMR OLUN DUĞUN GİBİ DOĞRU OL VE AŞIRI GİTME- YİN.ÇÜNKÜ O YAPTIKLARINIZI GÖRMEK TEDİR." Hud S.A.112

Allah Resulü SAV'me sahabe soru soruyor iyi bir amel söyle Allah Resulü de "ALLAH'A İMAN ETTİM VE DOS DOĞRU OLUN. Buyurdu (Müslim)

Ayet ve Hadisten anlaşılan dos doğru olmak her Müslüman için farzdır. Birde Din ve dünya işlerinde aşırı gitmemek emri var.  Allah Resulü SAV Bu ayet ve Hud suresi inince bu sure ve bu ayetler beni ihtiyarlattı buyurmuştur.

Bizde Ahır ve ağır zaman Peygamberinin Ümmetiyiz. müslümanlar Dine uymayı değil, Dini kendilerine uyduruyorlar. Bu iyi bir alamet değildir. Mekke Muşrik toplumu İslam Dini gelmeden önce Cahiliye adetleri ile amel ediyorlardı. Evde helva yapar kabeye götürür onu put yapar akşama kadar o puta tapar acıkınca helva dan yaptıkları putu yerlerdi.

Yunus Emre talebelerine talimat verir alın şeriti bu Ormana gidin hereniz bir kucak dolusu odun getirin der, emir gereği talebeler ormana koşar her kes çalı çırpı ne bulduysa alır hocaya  koşar üstelik aferin almakta var. bir öğrenci tam bunun tersini yapar. Rast gele odun toplamaz ormanı dolaşır nere de doğru balta sapı gibi odun varsa toplar biraz geç gider hoca niçin böyle geç kaldın  der.

-Yunus, öğrenci! efendim bu eve dergaha odunun eğrisi bile girmemeli der. yunus işte evladım sen imtihanı kazandın kıssa dan hisse kim ne anlıyorsa?

Hocanın biri Camide vaaz veriyor Camii lebaleb hoca Cemaat! Abdest alırken parmağınızdaki dar yüzüğü oynatınız der. Namaz biter herkes dağılır. Bir sonraki  Cuma gelir iki kişi Camide yan yana abdest alıyorlar biri abdest aldık tan sonra makadını taşa sürer Bu durum birisinin dikkatini celp eder hemen bu hareketi yapana sorar, "hayrola niye böyle yapıyorsun" der. adam geçen hafta hoca vaaz verirken büzüğünüzü oynatın demedi mi? Akıllı adam hemen cevabı yapıştırır sen yanlış anlamışsın hoca yüzük dedi sen büzük anlamışsın.

Dinde hocanın anlatımında anlamada bu tezat var. ibretli. Aile yuvamızı yıkan, kadına şiddeti dahada artıran bir sözleşme çıkaranlar yedi yıl son ra sözleşmeyi kaldırmış, Particiğin payıda çok büyük. Nerdeyse kıyamet kopmuş, sözleşmeyi kaldıranları alkışlıyorum. Zinayıda sınırsız nafakaýıda, 6284 kanunuda kaldırın alkışlamam daha çok olur.

Zina severler, Avrupa hayranları hadisi kudsi gibi iste mezük diyorlar. Siyasette dün dündür hiçmi ders almadınız. Siyasette dinin emir ve yasakları taksitle olmamalı, hele hava aldırma hiç olmamalı! istikamet dos doğru olmalı, "Zulmü alkışlayamam.Zalimi asla sevemem,gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem" Kadın, erkeğe,insanlığa yapılan tüm zulüm ve şiddeti lanetliyorum. dos doğruluktan ayrılmayın. Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.