banner2

İlahî Din kanunlar manzumesidir. Dinin emir ve yasakları her kesi bağlar. İlahi Dinin İlk tebliğcileri Peygamberlerdir. Daha sonra Sahabeler, tabiinler, Halifeler, ulama lar gelir.

Din anlatılır tebliğ edilirken ayırım yapılmaz. Hak Din Son Din İslam Dini Ebucehile de, Ebule lehebe de anlatılmıştır. Dini anlatmak tebliğ görevi yapmaktır.  Dini öğrenmek, yaşamak, tebliğ etmek her Müslümanın görevidır.

Din hiç bir Dünyalığa alet edilmemelidir Asrımızda Temiz berrak İslam Dini Dünyalıklara alet edilmesi hem ayan hem de beyandır. Din dünyalık siyasete alet ediliyor. Geçmişte Dini siyasete alet edenlerin Ömürleri pek uzun sürmedi. Şu an esamesi görünmüyor. Ticarette Din alet ediliyor. Servetler biriktiriliyor. Biriken servetler Dini imhada kullanılıyor. Kısacası Din dünyalık hangi alanda kullanılıyorsa Din için en büyük darbedir.

Din tüm siyasetlerin, ideolojilerin, Dünyalıkların üstündedir. Ne yazık ki, görünürde Din Dünyalıklara Uydurulma ya çalışılıyor. Hem de alnı secdelilerce. Kapitalist düzenin işleyişini de Uyduruk Dine monte etmede Dünyalık Hocacıklarda fetvabazlarıdır.

Dini tebliğde Emri bil maruf nehyi anil münker vardır. İyilikleri emretmek kötülüklerden alıkoymak. Dinin emir yasaklarını anlatmak mevsimlik değil, devamlılık arz eder. Dini tebliğ Cihattır. Diğer ibadetlerin belirli zamanları vardır. Cihat için zaman mefhumu yoktur. Cihat etmede bedeller vardır. Sevilmeme vardır. Hiç bir engel cihat etmede engel tanımamaktır.

Tüm tufanların gitmesinde, bitme sinde Dinin kuralları uygulanırsa tufan sorunları çözülür. Referansı Din olanlar için.. Allah haşa göktedir yer yüzüne karışamaz anlayışı putperestlik anlayışı tağuti bir yoldur.

Bu yolda hak, hukuk, acıma Ahlak, Adil paylaşım bulamazsınız. Dini tebliğ tebliğciler yapacaktır. İlahi kelimetullah için.. Üstelik bu tebliğ menfaatsiz ücretsiz, şöhretsiz olacak. Tebliğcinin görevi sağlam tohumu serpmektir. Gerisini Allah'a bırakmaktır.

Duyguları zihin yapısı Siyaset ve dünyalık ağlara takılı olan tebliğcilerde ne din için nede dindar için zerre miskal fayda yoktur. Bu yapı sadece yönetilenlere oy avcılığı ve menfaatperestliktir. Din garip gelmiş garip gidecektir. Gayemiz hiç bir insanın incinmemesi, kötü yolda olmamasıdır. Kötü yolda olanları o yoldan dön dürecek gerçek tebliğcilere ihtiyaç vardır. Korona virüsüne karşı aşının bulunması gibi. Dinin ilkeleri Adil düzendir. Ayırım yapılmadan Mübarek İslam Dininin ilkeleri her insana anlatılmalıdır. Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.