banner2

 

Allah kimseyi dertlerle imtihan etmesin. Dert varsa deva da var demektir. Derdi devasız bırakan insanoğlunun kendisidir. Toplumda öyle yiğitler var ki tüm dertlerin hamalı kendilerini sayarlar. Sanki tüm dertler kendilerininmiş gibi.  Allah sayılarını artırsın inşallah. Tam bunun tersi insan tipi var ki, Cenaze misali işin yoksa her gün bunları sırtında taşı. Dertler ne biter ne de diner kimisi dertleri çoğaltmaktan zevk alır kimisi de dertlere deva bulur. Birleşmiş Milletler insanlık için derttir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya beşten büyüktür demesi insanlık için devadır. Dertler o kadar çok ki saymakla bitmez. Geçim derdi, seçim derdi, evlat derdi, maddi manevi dertler, savaş derdi, dertler insanoğlunun vazgeçilmez aşılmaz, aşılan badireleridir.

İslam Coğrafyasında öyle dertler var ki, ateş düştüğü yeri yakar misalidir. Devasız bir dert olan Suriye bu derdin tazeliğini devam ediyor. Bazen umutlar yeşeriyor elin gâvuru çomakla bozuyor. Dünyanın gözü önünde kadim bir devlet talan edildi ediliyor. Öz vatan sahipleri öz yurtlarında garip, fidanlar toprağa gömülüyor. Evler viran Halep harap. Kurtarıcı arıyor. İHH ile Katar yardım derneği işbirliği ile Hatay’da yetim Suriyeliler için bin kişilik bir yetimhane inşa etmişler, tüm masrafları karşılanacakmış, kim bu çocukları yetim bıraktı, kim bu çocukların anne babalarını öldürdü, bize düşen sadece yetimlere sahip çıkmak mı? Çıkılmalıdır da bu tablo Müslümanın kanına dokunmuyor mu? Sayın Cumhurbaşkanı Trump’la görüştü, istenilen alınmadı denilebilir. Yetimlere yetim katanlarla iş birliği çözümsüzlüğün failidir diye düşünüyorum. Musul çoktan unutuldu, Necaseti necasetle temizlemek necaseti gidermez.

İslam Coğrafyasında ki dertler tüm dertlerin üzerindedir. Bir şey yapamamanın ezikliği ile bocalanıyoruz. Ayasofya Camii olarak açılırsa sanki tüm dertler dinecekmiş, Suriyeli kardeşlerimizin İllere İlçelere dağılışı, yerleşmesi, halkımızla hem dem olması tam bir dert. Kuşu altın kafese koymuşlar hep vatanım demiş. Rusya’dan buğday ithal ediyormuşuz, Ramazan Ayı iftar yemeklerindeki etin çoğu ithal imiş, yeni Türkiye, çağ atlayan Türkiye böylemi olacaktı? Meddahlar her şeyi gül gülistanlık göstermeye devam etsin tablo hiç iyi görünmüyor. Bizi sevmeyen, bizi arkadan vuran, senelerce bizi köle gibi bekleten hainler batılılara yaranmak için verdiğimiz tavizler, sarf edilen emekler İslam ülkeleri için bir nebze yapılırsa sonuçsuz mu kalır acaba? Müslümanın yaşam hakkı tehlikede, Can, Mal, Nesil, Din, Namus mefhumları tehlike altında savaş bölgelerini kast ediyorum. Bundan daha büyük dert olur mu? Hastaneler de randevulu sistemle sıra beklemeyenler toplumun derdini anlayamazlar.

Su faturasını, elektrik, telefon faturalarını veya bir borcunu bankaya yatırmak isteyenin beklemekten çektiği sıkıntıyı derdi yaşamayanlar dertten anlamazlar. Suçsuz yere yaş kuru demeden Çocuğu görevden alınan, ihraç edilen, cezaevinde kalan Anne babanın derdini, dertsizler nasıl anlasın? (Suçlu olanlar cezalarını çekmelidir ) Umreye veya Hacca gidiyorsunuz Hava limanlarındaki sıkıntı ve dertleri oylarımızla VİP Lİ olanlar nasıl bilsin? Müslüman geçinip senede külfetli dolarlarla süper umre yapanlar dertlilerin dertlerinden nasıl anlarlar? Varlıklarını, üretime, istihdama, Ağır sanayiye, ülke kalkınmasına değil, BİST’E yatıranlar diğer sömürü araçları bankalar gibi emek vermeden servetine servet katanlar, ekranlarda konuşurlarken mangalda kül bırakmayanlar dertlilerin derdinden ne anlar?

Memur- Sen konfederasyonu genel başkanı Sayın Ali YALÇIN demiş dünyada üç kişinin yani 3 vampirin serveti 43 devletin varlığına denktir. Çok güzel bir tespit iman esasları Demokrat ve Laik olanlara ilan olunur. Dertler o kadar çok ki, deva bulmakta zorlanıyoruz. Bazıları sinek ilacına belki deva diyorlar. Ne yazık ki atılan serpilen ilaç keşke sinek ilacı olsa, atılan ilaç insanı öldüren zehirdir. Ahır zamanda dini yaşamak avuçta kor tutmak gibidir. Dini yaşantısı olmayanın dünyası da haraptır. Trafik can almaya devam ediyor, terör yuvaları yıkıyor. Faiz tüm insan hücrelerine sirayet etmiş, çıplaklıktan, çağdaşlıktan parklarda oturulamaz olmuş. Seferlerde Namaz molası talep etmek tarihi geçmiş bir olay. Mevlam Ümmet fertlerinin dertlerini dert edinmeyi bize nasip etsin. Dert varsa devada vardır…                          

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.