banner2

İnsan doğarken,gözlerini Dünyaya açarken ağlayarak diyor ki, demek Dünyada rahatlık yok lisanı hal ile aslında bir şeyi ifade ediyor doğuş. Dünya imtihan dünyası olduğu için Dünyada rahatlık arayanlar, dünyaya geliş gayesini anlamayan insan tipleridir

Bir Gül düşünün renkleri ile kokusu ile dikenler arasında yaşıyor, yaradılış gayesinden zerre kadar fire vermiyor dikenlerden şıkayetçide olmuyor. Hani derler ya Gülü seven dikenine katlanır Hayat,yaşam yolculuğun da elbette dikenler olacaktır. Asrımız da dertler o kadar çok ki,yazmakla bitiremeyiz.

Çocuk Anne Baba için büyük bir nimet iken, malesef bugün çocuk büyük derttir. Aş, iş, eş, gibi. Akraba bugün akrep olmuş, akrabalık hakları Namaz gibi ilahi bir emir iken, malesef Akrabalık bağları çoktan kopmuştur. dert üstüne dert eklemiştir. Hele toplumda geçim derdi varki, dertlerin belalısıdır.

Yönetimler geçim için maaşlara her yıl zamlar veriyor. Hepsi göz boyama köleliği dahada pekiştirme, Kapitalizmin, zamların, haksız vergilerin hortumları verileni emdikçe değil yüzdelik zam, alınan maaş kadar zam verilse yine deliği kapatmıyor.

Devletçe, fertçe israf olduğu müddetçe üretime istihdama yönelik adımlar atılmadıkça, bir tarrafta savurganlık bir taraftanda açlık, yokluk, geçim tam aşılmaz bir derttir.

Bir yıla yakındır Dünya aşılmaz bir hastalıkla boğuşuyor. hastalığın çıkış yeri Çin, Çin koronayı konuşmuyor sözde aşı icat etmiş aşısını Dünyaya pazarlıyor. Aşıyı bulan başka ülkelerde var. Insanlık çok tedirgin korku, panik, güvensizlik içinde.B azı bilim adamları aşı olmayan arabaya binemez, devlet dairesine giremez hatta aşı olmayan devlet hainidir.(Basından) Diyebiliyor. Bu söylemler toplum fertleri için kuşku, büyük dert değil mı? Bir kurtarıcı gönder Allahım diyoruz.

Ülkemizde kadın cinayetleri büyük bir dert, cinayetleri ekranlarda aval aval seyrediyoruz. Kadın sığınma evleri,Kadına şiddeti önleme izleme mekanları, kadının beyanı esastır yetkileri, İstanbul sözleşmesi ilkeleri kadına şiddeti önleyemedi daha da artırdı. Demek kadını koruma ilkelerinde bir sakatlık var demektir. Ekilen tohumun meyveleri toplanıyor. Bu zihniyele sittin sene kadına şiddet önlenemez. Bu toplum Müslümandır. Siz, Nikahsızlığı, Anneliği, iffet hayayı, çocuk getirmemeyi, kadından alıp, pazara dökerseniz bu çirkin dertten kurtulamazsınız. Kadına her türlü şiddeti lânetli yorum. Kadın Annedir. Eli ayağının altı öpülasidir. Fıtratla uğraşmayın. Aile bir toplu-mun temel direkleridir.

Beşli çete tüm Dün yanın baş belasıdır. Dünya beşten büyüktür doğru. Bir virüste Dünyadan büyüktür. Hadi çıkın işin içinden, saltanatlar uğruna insan nüfusunu azaltmaya çalışan aktörler, İnsan ve yiyeceklerin genleri ile uğraşanlar Allah'ın gazabına uğramaya mahkumdurlar.

Bu insan düşmanlarının bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Dünyayı yaşanmaz hale getirenler, Dert fabrikaları kuranlara Allah hidayet versin "BUDA GEÇER YAHU" Içten inanıyoruz. Bir dert geçer başka dertler zuhur eder. Depremler, kuraklık gibi,"DÜNYADA RAHATLIK YOKTUR" nebevi ikaza kulak vermeli bete rin beteri vardır deyip,şükür silahına sarıl malıyız.
Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.