banner2

Konuya girmeden önce birkaç ayet mealini yazayım. Faydalı olur inşallah. Bizi yaratan rabbimiz buyurur. “Yeryüzü o dehşetli sarsıntıyla sarsıldığında ve yer ağırlıklarını dışarı attığında ve İnsan ne oluyor buna dediğinde, O Gün yer, bütün haberlerini rabbinin ona vahiy ettiği şekilde anlatır.” Zilzal suresi 1-5 Ayetler Bu konu ile ilgili çok ayet ve hadisler var bu kadarla iktifa edelim. Zilzal suresi kıyamet safhalarını anlatıyor. Üzerinde yaşadığımız yeryüzü bir gün yarılacak, yer altı yer üstüne gelecek, katlar, yatlar, dağlar, ovalar, hallaç pamuğu gibi olacak, Bunlar olunca insanoğlu da ne oluyor diyecek. Anlatılanlar mukadderdir. İki pilot havada yolculuk yapıyormuş, ikisi de havada çok yüksekte konuşuyorlar, hani Allah var diyorlar bir emare görünmüyor demişler, O esnada hava boşluğundan uçak birden yalpalanmaya başlamış, iki pilotta birden Allah demişler. İnsan zoru, sıkıntıyı görünce Ancak Allaha yaklaşıyor.

Bir zamanlar Bir hocamız deprem ilahi ikazdır dediği için laikliğe aykırı hareket ettiği için ceza evine konmuştu. Şükür o günler geride kaldı. İzleri devam ediyor. Geçen hafta ülkemizde iki deprem oldu, Manisa ve merkez Üssü Elazığ ile Malatya depremi olunca çok ili ilçe ve köyleri salladı, yani ikaz edildi. İnsanlar ayetin ifadesiyle ne oluyor dediler. Rabbim hepimizi ilahi afetlerden muhafaza eylesin. Depremde vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Yaralılara rabbim acil şifalar versin. Sıkıntıda olanlara Allah sabırlar ihsan eylesin. Olacaklara karşı tedbir almak bizden, takdir ise Allahtan’dır. İnsanımız çok fedakârdır. Her kesim elinden geleni yaptı yapıyor. Devlet ve halk olarak kimin elinden ne geldiyse yaptılar…

Deprem sonrası kâhin kesilenler, Çıkar kapmaya çalışanlar, siyasi şovlar yapanlar olduğu gibi, bunun tersi daha çoğunluktadır. Depremin ne zaman olacağını kimse bilmez. Ancak tahminlerde bulunabilir. Her deprem sonrası şu gerçekler saklanamıyor. Çürük binalar, alınmayan önlemlerle can almaya devam ediyor... Ülkemiz beton yığınlarına dönmüş, emlak ta çimento, demir, işçilik, arsa pastası hırsızları çoğalmış. İhmalden, tedbirsizlikten, önlemler almamaktan hırsızlıktan, çöken binalarının altında kalanların can verme vebalı silsile ile yapanların boynunadır. Allahtan korkanlar böyle yapmaz. İslam âlimleri buyurmuşlar iki Z Meydana gelirse, çoğalırsa üçüncü Z gelir. Bunlar Zina, Zulüm, gelen ise Zelzeledir. İnanç sistemimizde isyanlar ne kadar çoğalırsa, afetler o kadar çoğalır. Sadece depremler değil, Müslümanlara musallat olan savaşlar, ölümler, işgaller, gözyaşı, göçler, fakirlik, birlik olmamaları birer deprem değil mi?

İnsanları sömürmek, yanlışa doğru, doğruya yanlış demekte bir depremdir. Depremler canımızı yakarken zamlar da cebimizi yakıyor. Öyle yakıyor ki, buda maddi bir depremdir. İnsanlar geçim sıkıntısı ile boğuşuyor. Buda manevi bir depremdir. Kadın cinayetleri de bir depremdir. İstanbul sözleşmesinin ilkelerini Müslüman topluma dayatanların eylemi de bir depremdir. Milyonlarca yuva yıkılmış, bunu görmemek, tedbir almamak ta bir depremdir. Tedbir almadan birileri depremde, ölümleri enkazları kadere bağlıyor. Karşı olanlar ise neredeyse kaderi inkâr ediyorlar ki, İnancı zedeleyici bir söylemdir. Olaylara bakışta ifrat, tefrit olmamalıdır. Tedbirler alınır, önlemler eksiksiz alınır. Deprem olur, binalar yıkılır, ölümler olursa o zaman kadere boyun eğeriz.

Kader İmanın şartlarındandır. Hafife almak insanı küfre götürür. Ülkemizde Emlak işi ranta dönüşmüş, kentsel dönüşümde dâhil. Kentsel dönüşüm iyi niyetle gündemde olsa da ranttan oda nasibini almıştır. İnsanların ölümlerini menfaatlerine tercih edenler büyük vebal altındadır. Basından öğrendiğimize göre ülkemizde yedi Milyona yakın çürük bina varmış. Ölüm geliyorum diyor. Önlemler acil alınmalıdır. Yaşam tarzımızda nefsiyle, şehvetiyle, hırsıyla cihat etmeyenler, her an dünya cinayetlerine hazır olmalıdır. Bu yazıyı mukaddes beldelerden gönderiyorum. Tüm kardeşlerime dua eder, dualarını beklerim. Sözde İslam beldelerinde yönetimdeki yetkililerin bize bakışı çok değişmiş. Yüz TL. ile altmış riyal alınıyor. Uçmaktan, uçurmaktan dem vuranlara duyurumdur. Doğruya doğru, yanlışa yanlık demek erdemli insanların meziyetidir. Bitmek bilmeyen maaş zammımı gelmeden önce aldım. Fakirlere dağıttım. Kutsal beldeler hürmetine Allah Ümmetin tüm sıkıntılarını def eylesin inşallah. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.