banner2

23. 12. 07 tarihinde Gaziantep merkezde molla Abdullah Mazıdağinin Suffe medresesinde “Yerli Oryantalizmin Tehlikeleri” konulu bir toplantıya katıldım. Değişik illerden 20 civarında ulema ve bir o kadar misafirin katılımıyla bereketli bir çalışma oldu. Bu toplantıdan aldığım genel notların bir kısmını bir önceki yazımızda paylaşmıştık.

Yerli, yabancı veya küresel ve yerel oryantalistlerin, üzerinde durup nesillerin ifsadına vesile kılmaya çalıştıkları konular çok. Ve bu konuların birçoğu tarih boyunca defalarca tartışılıp İslam uleması tarafından cevapları de verilmiştir. Ancak muasır oryantalistler, kitle iletişimin devasa imkânlarından çok güçlü ve yoğun olarak yararlandıklarından dolayı, bu konular yeniymiş gibi, temcit pilavı misali ısıtıp yeniden gündeme getiriyorlar.

Yeni nesil ise yeterince araştırıp hakikati anlamaktan aciz kalınca, bu lobi, loca ve mahfillerin etkisinde kalmaktadır. Dolayısıyla ümmetin âlimlerinin, yeniden ve güncel bir şekilde bu ifsatları püskürtmeleri gerekmektedir. Bizim bu toplantımızda özellikle üzerinde durduğumuz üç konu oldu. Ancak bu yazımızda da bu üç konuyla ilgili başlık ve ipucu şeklinde notlar paylaşayım. Konuyla ilgili olanlara faydası olur ümidiyle…

  • Âdem (as) in babası olsa, o babanın da bir babası olması gerekir. Bu da muhal olan zincirlemeyi / teselsülü gerektirir.
  • Kur'an'ı Kerim birçok ayette insanın tek bir nefisten yaratıldığını net olarak ifade etmektedir. Tüm İslam âlimleri bu “nefsi vahide”nin, Âdem (as) olduğunda ittifak etmişlerdir.
  • Kur'an'ı Kerim de onlarca ayette Âdem (as) in topraktan yaratıldığı net olarak anlatılmaktadır. Değişik ayetlerdeki canlıların sudan yaratılması, bazı ayetlerde da çamurdan yaratılmasının tespiti, su ve toprağın bileşimini ifade eder.
  • Birçok hadisi şerifte de Resulullah (sas) Âdem (as) in topraktan yaratıldığını ifade etmektedir.
  • Açık naslar varken, akılla naslara aykırı hükümler vermek ve nasları özellikle ayeti kerimeleri, muradı ilahiye aykırı bir şekilde tevil etmek küfre götürecek kadar tehlikelidir.
  • İnsan vücudunda toprakta bulunan tüm maden ve moleküllerin bulunması da insan neslinin toprak olduğuna delalet eder.
  • Allah (cc) ın kudret ve kuvveti sonsuzdur. O dilediğini dilediği şekilde yaratır ve iradesinde mutlak ilahtır.
  • Âdem (as) i annesiz babasız, İsa (as) yı ise babasız, Havva annemizi, babamızın eğe kemiğinden, sair insanları da birer anne babadan yaratması, Allah (cc) ın yüceliği, kudreti, azameti ve ince sanatının örneklerindendir.

İsa (as) nın Yaratılması

  • İsa (as) nın yaratılışı net ve ilahi bir mucizedir. Allah (cc) İsa (as) yı, Meryem’e kendi ruhundan üflemek suretiyle yarattığını net olarak ifade etmektedir.
  • İsa (as) nın babasız yaratılmasını garipsemek neden? Âdem (as) hem babasız hem de annesiz yaratılıştır. “Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa’nın durumu, Âdem’in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona “ol” dedi. O da hemen oluverdi. (Âli İmran 59)
  • Meryem (ra) in çift cinsiyetli olduğu iddiası, deli saçmasıdır. Meryem annemizin; “hunsa” değil, “Ünsa” / kadın olduğu ayetlerle sabittir.”
  • İsa (as) nın yaratılışı babasız ve ilahi bir mucize olmasaydı, Yahudiler Meryem (ra) i haşa fahişe diyerek suçlamazlardır. Be mesele karşısında Meryem (ra) o kadar daralıyor ki, “ yer yarılsa da girsem” ifadeleri kullanıyor. “Doğum sancısı onu bir hurma ağacına yöneltti. “Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitmiş olsaydım!” dedi.” (Meryem 19/23)

Sonuç olarak, katılımcı yirmi kadar hoca efendilerin ikisi tekfir konusunda çekimser kaldı. Ama geri kalanlar, Kur'an'ı Kerim’in sarih ayetleriyle sabit olan, âdem ve İsa (as) yaratılışlarındaki ilahi mucizeyi inkâr etmenin küfür olduğuna hükmettiler. Âdem (as) in babasının da olduğunu, Meryem (ra) in çift cinsiyetli olduğunu iddia etmek de aynı şekilde Kur’an ayetlerini muradı ilahiye aykırı te’vil etmek olup küfürdür. Allah (cc) bizleri istikametten ayırmasın. Selam… Dua…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.