banner2

 

Değerler ve fiyatlar farklıdır.
Değerlerin bedeli yoktur. Hiçbir değer maddi bir bedelle ödenmez. Ama fiyatların bedeli değişik olsa da vardır. Ucuz fiyatların olduğu gibi pahallı fiyatlarda vardır.
Değerler millet olmanın, insan olmanın amacıdır.
Değerler insanlığın üzerinde ittifak ettikleri ortak noktalardır…
Değerler, milletleri bütünleştiren teminatlardır.
Değerler, İnsanlık toplumunun ortak kullanımın tümüdür. Değerleri veren ve yaratılışı dolayısıyla değerli kılan Yüce Allah’tır.
Allah’ın yeryüzüne yaydığı en değerli varlık olan insanların kendi kendini taşımaları, topluma karşı yüklendikleri sorumlulukların tamamıdır.
Bir de bu kutsi vazifenin farkında olmayan, değerleri olmayanların varlığı söz konusu...
Bunlar Her şeyi bedelle ölçenlerdir. Bunlar da sadece fiyatla biçilir. Bunların fiyatları değişiktir. Bedava olan var, ucuz olanda var. Pahallı olanı da var… Ama hepsinin ortak noktası fiyatla alınıp satılanlardır.
Bunlar yerine göre kendilerine bir fiyat biçerler. O fiyata alıcı beklerler. Bazıları alıcı bulsa da bazıları alıcı da bulmaz.
Fiyatını bulanlar kazanç elde ettiklerini söylerler. Çünkü onları kazançları kendilerine biçtikleri fiyattan ibarettir. Onlar için maddiyat her şeydir. Onu da elde ettiler mi her şeyi elde etmiş olurlar.
Aynı zamanda toplumda makam ve mevki de elde eden bu tipler, çevrelerine gördükleri her şeye bir fiyat biçerler. Değerlerden anlamazlar. Dostlukları sahtedir. İnsanlıkları zayıftır. Değerlere inançları yoktur.
Fiyatları olanlar, fiyatları kadar güç elde ederler. Fiyatları düştükçe güçleri de yok olur. Zaten suni bir güç elde etmişlerdir. İnsanlığını pazarlamışlardır. Sonunda onlarda ne insanlık kalır ne de güç. Hep birlikte sıfıra doğru sürüklenir.
Şerefeli bir mahlûk olarak doğduğu yeryüzünden şerefini ve insanlığını yetirmiş bir şekilde kabir çukuruna yuvarlanır.
Değerler hiç böyle mi? Değerleri olanlar, doğuştan verilmiş bu şerefli görevi alınlarının akıyla taşırlar. Buna hiçbir leke sürmeden ömürleri boyunca şerefli bir şekilde taşırlar. Ve şerefle taşıdıkları bu değerle beraber rablerinin huzuruna dönerler…
Lakin bu dünyada fiyatı olanlar hiçbir zaman değerleri olanları anlamadılar. Anlamak istemediler ve anlam veremediler…
Zaten bende bu yazıyı fiyatı olanlara yazmadım! Değerleri olanlara yazdım. Beni ancak değeri olanlar anlayacaklardır.
Fiyattı olanlara yazmaya“değmez!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.