banner2

Dünya nın kuruluşundan günümüze kadar İnsanlar, halklar neler gördü daha neler görecek. 29 Ekim 2019 tarihi Ülkemizde Rejimin, Devletimizin kuruluş günüdür. Her Yıl bu gün kutlanır. Kutlamak en kolay şeydir. Dağılan cihan devleti yerine kurulan Cumhuriyet T.C.  Olarak tam 96 Yıldır devam ediyor. Cumhuriyetin kuruluş anına İlk Meclise baktığımızda Hayırlara vesile olsun diye, ilahi kelam okunmuş, dualar yapılmış ilk meclis bu şekilde göreve başlamıştır, Halk bunun altında neler var sonradan öğrenecek. Öncelikle tecridi olarak yavaş yavaş Din adına ne varsa hepsi süpürülmüş, eskimez yazı yerine harf inkılâbı ile yerine yeni yazı gelmiş. Gerici kıllık kıyafet değiştirilmiş, Kanunlar batıdan ithal edilmiş, kısacası devrilen koca bir Çınar yerine yeni bir yönetim ikame edilmiştir. Bir Dindar yazar “ Tüm Dini değerleri yok edilmiş bir günü anmak, kutlamak, dünyanın hiçbir ülkesinde rastlanmaz” Diyerek Yazacaklarımı özetlemiştir. Cumhuriyet İslami bir terim olup, Halk demektir, Yönetenin yönetilenle beraber olması, sorunları beraber çözmesi kadar doğal ne olabilir? Sonradan, Kemalizm icat edildi, Demokrasi dendi, Laiklik kurtuluş reçetesi olarak sunuldu, yeni kurulan sistemin aktörleri, eski sistem terakkiye mani, çağdaşlık ilkelerini benimsemekle muasır medeniyet seviyesine ancak ulaşabiliriz diyerek günümüze kadar geldi.

Cumhuriyet döneminin bazı dönemlerindeki saltanat anlayışı, belki geçmişe rahmet okuttu. Cumhuriyet döneminde, Muhalifler idam edildi, çok partilere geçtikten sonra haddi aşanların partileri kapatıldı.( Milli Görüşün 4 Partisi gibi)  Darbeler oldu aydın dediğimiz kesimin çoğu zindanlara atıldı. Ekmek karne ile dağıtılırken, Gıda kuyrukları oluşurken yine Demokrasi ve cumhuriyetten demler vuruldu, Çağdaş bir saltanat devam etti, ülkede isyanlar çıktı dipçikle bastırıldı. Gücü yetmeyenlere karşı darbeler teşvik edildi. Sil baştan yeni nakaratlar atıldı halen atılmaya devam ediyor. Cumhuriyet keşke Cumhuriyet olsa, halka rağmen Cumhuriyet in ilkelerinden kopmasa böylesi bir Cumhuriyeti alkışlarız. Eski tabirle saltanat yeni tabirle çağdaş saltanata karşı kim karşı geldi, eleştirdi ise hemen vatan haini ilan edildi bu boğuşma günümüze kadar devam ediyor. İşte geçmişte olduğu gibi yöneticilerin bazıları samimi bazıları ise takiyyeli tabiri caiz ise Demokrasi, ilkelerine yeniden İman tazelettiler.

Nutuklar çok güzel, eylem söylem bir birine zıt. Adalet yerde sürünüyor. Ekonomi felç olmuş, Yolsuzluk, yokluk zirve yapmış, helal haram ayırımı çoktan izinde Mahkûmların çokluğundan cezaevlerinde büyük bir yer sorunu var. Nefes alsın diye kısmi aflar çıkarılıyor. Demek Cumhuriyet kurulurken 96 yıldır içte ve dışta çekişiyoruz. Taşlar yerine oturmamış ki, sorunlar devam ediyor. Sadece iç sorunlar değil, dış sorunlar iç sorunları geçmiş. Halka rağmen Cumhuriyet döneminde dünde bugünde Yöneticilerce Din hep kullanılmış, sistemi Dine değil, Dini sisteme uydurmaya çalışmışlar. Bu durum halen devam ediyor. Diyanet Reisimiz emirle sigara haramdır diyor. Öyle olsun. Faizde, Zinada, Haksız kazançta, Uyuşturcu’nun her çeşidi, adaletsizlik, Din dışı sporun her çeşidi, toto loto, şans oyunları, Devletin malını çalmakta haram, önce diyanet bunları dillendirsin. Dinin Din adamının nasıl ipotekli olduklarını izaha çalışıyorum.

Söylemle Laiklik Din ayrı devlet ayrı deniyor. Öyle ise devlet Dine niye karışıyor. Müsaade ettiğim kadar dini yapabilir, yaşayabilir diye, böylesi bir Cumhuriyette yaşıyoruz. Hiç iyi şeyler yok mu? Kötülükler Cumhuriyete göre iyiliklerden daha çoktur. Vesayet, badireler, barikatlar, ceberut yönetim anlayışı bir nebze Muhafazakârlar, dindarlar tarafından silinmiştir, Basında şimdi tek tip, tekelcilik, ayrımcılık, kibir, her şey benim gibi anlayışlar geçmişe rahmet okutuyor. Tek adam tek akılda Cumhuriyetin çabasıdır. İster Din dışı yönetim ne olursa olsun adil olursa, adil paylaşım da hakkaniyet varsa, Hak hukuk gözetilirse, özgürlükler revaç bulursa, Dini eylem söylemlere yaşayışa baskı olmazsa, Yokluk, yolsuzlukla insanlar ezilmezse, Niçin Cumhuriyeti alkışlamayalım. Cumhuriyet halk ise, Halkın meşru hakları korunmalı, sorunlarına çözümler üretilmelidir.  Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.