banner2

Çermik Diyarbakır'a bağlı şirin bir ilçedir. doğduğum büyüdüğüm benim için aşıkın maşuka kavuştuğu mekan. Umre dönüşü yorgunluk, stres atmak için buradayım. Akraba dost ziyaretleri insana nefes aldırıyor.

10 Yıl Diyanetteki görevimi de bu ilçede ifa ettim. Maşallah genç nesil çoğalmış. ihtiyarlar azınlıkta vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. ilçenin en büyük mıknatıs çekimi Kaplıcalarıdır. Doğal güzelliği göz kamaştırır.

Bir kaç köye gittim. taziyelere katıldım piknik yerlerini gezdim halktan en büyük şikayetin pahalılık olduğunu müşahede ettim. En çok konuşulan şey14.28 mayıs 2023 te yapılan seçim halkın çoğunluğu iktidarı alkışlarken bir kısmıda iktidarı eleştiriyor. Şöyle diyebiliriz; kesin seçim sonucunda iktidar %52 Muhalefet %48 almış aynı oran seçmen arasındada his ediliyor toplum arasında bir ayrışma var ki, iyi bir alamet değil. fitne tohumudur.

Liderlerin seçim propagandasında söyledikleri seçmenede bulaşmış. iktidara kim oy verirse vatansever, Bayrak sever, Din sever muhalefete oy verenler ise tam bunun tersi bu eylem söylemler gavurun fitne tohumundan daha beterdir. Toplum fertlerini ayrıştırmadır tokuşturmadır.

Bizim görevimiz tarafsız olarak halkı kaynaştırmadır. Halktan en büyük bir eleştiride Din görevlilerinedir. Halkın dili ve serzenişi şöyle "Din görevlisi dinin Din görevlisidir. Bir partinin bir zümrenin alkışlayıcısı açıktan bir tarafın savunucusu olamaz. Bu davranış Dini, Din adamının itibarını zedeliyor. Cami cemaatının hepsi bir partili değil, cemaat değişiktir. Hocanın bu yanlı tutumundan Camiyi bıraktım.

Haklı bir eleştiri küçük bir ilçede bu eleştiriler varsa genel olarakta düşünebilirsiniz. Seçim bir yarış ise bu ayrıştırma neden? Seçimin kazananı kaybedeni olacaktır. Bir Cemaatte otururken, gencin biri yanımıza geldi siyasi konular konuşuluyordu genç biraz dinledi hemen durun bakalım dedi, Ben iktidar partisi için can atıyorum bir hafta önce seçimler oldu. seçimler bitti hemen zam yağmuruna tutulduk dedi. Muhaliflerde Oh demekle yetindiler. Kısacası koyun can derdinde kasap et derdin de.

10 günlük Çermik ilçemde çok anılar var bu kadar yeter. İlçede peynir zamanı taze salamura peynir kg. 55/60 tl.Eritilmiş peynirin  5Kg. Bidonlar 450/550 tl. Meşhur Çermik biberi henüz çıkmamış. Et kg. 200 TL. Hamam ücreti 15 tl. En ucuz hamam ücreti diyebiliriz.

Hamam suyunun sıcaklığı 50-60 derece çok hastalığa şifadır başta romatizmal hastalıkların hepsine cilt, yara bere, kireçlenme, basur, stres, kadın hastalıklarına bire bir tıbbi faydaları raporla Hamamda asılıdır. Dinimizde "seyahat edin sıhhat bulun" nebevi müjde var. Meşru seyahatlerı rabbim her kese nasip etsin..
Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.