banner2


 

Başlıkta ki ifade kelamı kibardır. Dem de kıdem de birer mihenktir. Var olan her şey de kıdem olabilir. Kıdem tecrübe birikimidir yaşayarak, külfet ve nimetini tadarak tecrübe birikimidir kıdemdir. İnsanlığı kasıp kavuran salgın bir hastalık dünyada dünya’da, sözde medeni ülkelerin çoğunda yaşlılar ölüm ve kaderlerine terk edilmiş, ülkemizde ise 65 yaş üstü birikim, kıdem donanımlı yaşlılarımız büyük fedakârlık göstererek üç ay ev hapsinde kaldılar. Büyük bir olgunluk gösterdiler devlet, yöneticilerimiz de bu kadim çınarlarımıza hiç bir şeyi esirgemedi. Normalleşme ile kıdem birikimli yaşlılarımızda hürriyetlerine kavuştular, kısıtlamanın uzun olması, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grup risk taşıdığı için böyle bir tedbir alındı ve iyi de oldu.

Üstat Bediüzzaman'ın "Ben ekmeksiz yaşarım hürriyetsiz yaşayamam " dediği gibi, Allah kimseyi Hürriyetsiz bırakmasın. Ülkemizde yeni normal hayata dönmekle, her şey gül gülistanlık değildir. Bulaşıcı hastalık sinsi düşman gibi pusuda beklemektedir. Salgından korunmak için Maske, Mesafe, Temizliğe riayet yaşam için sağlığımız için kıdemli ilkelerimiz olmalıdır. Herkes, can derdine geçim derdine düşerken, siyaset aktörlerinin gündemi başkadır. Siyaset, politika aktörlerinde, yönetilenleri uyutmak için kıdem sarhoşluğu gözden kaçmıyor.  Her şeyde kıdem aranırken, Siyasetçi de, ekonomide, Adalette, yazarçizerde, basında sanatta, Devletlerde, hatta kutsal mekânlar da bile kıdem mevcuttur. 6 Asırlık Osmanlı Devleti buna en bariz örnektir,

Mabetlerden Gündem maddesi Ayasofya Camii müze olarak mı kalsın Cami olarak mı açılsın? Sorusuna cevap Danıştay’da aranır oldu. Kimse sorumluluk almıyor nedenini anlamış değilim. Hâlbuki Fatih Sultan Mehmet Han vasiyetinde bu mabed var olduğu sürece cami olarak kalacak demesene rağmen halen tartışma konusuysa ecdadın mirasına nasıl sahip çıktığımızın açık örneğidir. Siyasilerimizin bu kararsızlığı bazı Hıristiyan ülkelerin Ayasofya’yı sahiplenmeleri kaçınılmaz olur. 1400 Yıllık her ilkesi Adalet, Güzel ahlak, eşit paylaşım, insan fıtratına uygun İslam medeniyeti gibi, kıdemli mekânlarla övünülürken, hakkını vermek lazım, hele kadim, kıdemli, kutsal mekânları siyaset malzemesi hiç yapmamak lazım. Kutsal mekânlar iman dolum tesisleridir. Bu duygularla kutsal ve kıdemli mekânlara boş gelen dolu dönerse, ancak kutsalın hakkı verilmiş olur. Gerisi laf kalabalığıdır.

Her gün bir gündem oluşuyor. Amerika da bir siyahînin beyaz polis tarafından canice öldürülmesi uzunca gündem oluşturuyor. Ölümünde bir namusu olmalıdır. Tarihe mal Olacak "NEFES ALAMIYORUM" Sözü çok manidardır. İslam ülkelerinin çoğunda mazlum halk Adaletsizlikten, işgalden, ölümden, zindanlarda azap çekmekten, açlıktan, yetim dul kalmaktan, gözyaşından, öz vatanlarından sürgün edilmekten senelerdir NEFES ALAMIYORLAR neden bu kadar gündem olmadığı ayrı bir konudur.

Selamla Kalın Selamette Kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meh aydın 4 yıl önce

Daldan dala bir yazı olmuş